Caliban's War 

Endelig har jeg fått lest Caliban's War av James S.A. Corey (som er et pseudonym for Daniel Abraham og Ty Franck). Jeg ble skikkelig begeistret for Leviathan Wakes, den første boken i The Expanse. Jeg måtte jo vente til den signerte spesialutgaven til Subterranean Press kom ut. Når jeg hadde kjøpt den første boken slik, så må jo resten stile i bokhyllen ;) Også denne gangen fikk jeg nummer 115 av et opplag på 574. Har allerede forhåndsbestilt bok nummer 3 og gleder meg skikkelig til den. Var en skikkelig wow!-twist på slutten.

Så hva handler det om? Litt vanskelig å forklare uten å spoile den første boken. Dette er en science fiction historie satt i en fremtid hvor menneskene har kolonisert solsystemet. Jorda og Mars er de to store supermaktene og de har en skikkelig kald krig gående. Den tredje makten er OPA og "belterne". Folkene som bor i det ytre solsystemet. Som har vokst opp i lav gravitasjon og har blitt lange og tynne med skrøpelige ben. De kan ikke besøke jorden, for gravitasjonen er for sterk for dem.

Etter det som skjedde med romstasjonen Eros i den første boken, er det nå noe skikkelig skummelt på Venus (håper det var vagt nok til å ikke ødelegge for de som ikke har lest den første boken). Caliban's War starter på Ganymede, Jupiters største måne. Romstasjonen der er en av de viktigste, for der dyrkes mye av maten som resten av solsystemet spiser.

Mei, datteren til botanikeren Prax, blir stjålet fra barnehagen av legen hennes og en mystisk dame. Like etterpå skjer det noe som får marinesoldatene til Mars og Jorda til å skyte på hverandre. Hele stasjonen bryter ut i kaos og plutselig er ikke krigen så kald lenger. Nok en gang er hele solsystemet på randen til krig og nok en gang havner James Holden og hans fargerike mannskap midt oppi det hele. Og hva er sammenhengen mellom fireårige Mei, volden som starter mellom Mars og Jorda, og det skumle på Venus? Jo, det må du lese boken for å få vite :)

Vi møter igjen flere kjente fra den første boken. Tenker da på Holden og hans mannskap. Jeg klarer ikke helt å huske om Avasarala var så mye med i den første boken. I så fall var det ganske lite. Etter å ha sett første sesongen av tv-serien så er det der jeg husker henne fra. Uansett så er den beintøffe gamle politikerdama i sari en av hovedpersonene her. I tillegg til botanikeren Prax, så møter vi også Roberta "Bobbie" Draper, beintøff marinesoldat fra Mars. Miller var min favoritt i den første boken, men her var det Bobbie jeg likte best.

Det er summen av alt som gjør denne boken så bra. Det er spennende og interessante karakterer, et komplekst fremtidssamfunn med troverdig politikk og fraksjoner, et digert mysterium (røper ikke hva det er, men det er veldig sci-fi), ei ung jente å redde og massevis av action, dramatikk og spenning. Dette er skikkelig romopera.

Liker du science fiction så er denne bokserien for deg :)

TV-serien er ganske bra den også. Sesong 2 er like om hjørnet og jeg gleder meg til å se den.

5dkXNhJ-F-c


 

ZGnOKJ1JkRY


 

#bok #bokanmeldelse #theexpanse #jamessacorey #sciencefiction

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits