Miniatyrer 

John Scalzi er en av mine favorittforfattere. Han skriver kjempebra science fiction (Old Man's War serien), herlig humor (The Android's Dream) og nydelig satire (Redshirts). Og dette er bare noen eksempler. Og mens vi venter på hans neste bok (starten på en ny science fiction serie har jeg hørt) så har han utgitt denne lille antologien.

Miniatures er, som tittelen antyder, en samling av hans meget korte skriverier. Disse 18 novellene ligger alle mellom 2296 og 427 ord. Det er ikke akkurat noveller alt sammen heller. Noen er mer som intervjer, avisartikler og jobbdokumenter. Pluss et dikt. Han er tilgitt det :)

Det er humoren hans som er i fokus her, for de er alle morsomme. Noen litt mindre enn andre riktignok, men flere av disse fikk meg til å le høyt. Den beste tror jeg må være The Other Large Thing. Vanskelig å beskrive uten å røpe for mye, men den handler om en katt. Og for en katt! I andre historier blir verden tatt over av intelligent yoghurt for eksempel. Så som dere skjønner så er ikke denne humoren helt for alle. Den er veldig science fiction til tider. Jeg synes den er fantastisk. En tema som ofte går igjen er historier der romvesener har blitt en vanlig del av samfunnet og fokuserer på de dagligdagse problemene det medfører. Det er litt av noen situasjoner som kan oppstå der altså :)

En annen historie som er med er To Sue The World, en morsom historie satt i universet til boken Redshirts. På Youtube ligger det en video der John Scalzi fremfører denne med sin venn Wil Wheaton. Og det er til tider spesielt hysterisk morsomt fordi det er nettopp Wil Wheaton som leser. Her kan dere se sketsjen:

Zz5S2x_tJ70


Er sikker på at enhver Star Trek-fan vil rofl-e skikkelig av denne :)

Liker du science fiction og humor så er jeg rimelig sikker på at du vil like denne også.

Miniatures ble utgitt 31. desember 2016 av Subterranean Press. Jeg brukte (sikkert litt for mye) penger på å sikre meg den signerte Limited edition utgaven. Fikk nummer 353 av 1500. Det er vel landskoden til Irland, er det ikke? Som sagt, så er Scalzi en av mine favoritt-forfattere. Har ni bøker av ham (flere hvis jeg tar med ebøker) og alle bortsett fra tre er signerte. Det irriterer meg litt, men lommeboken tillater meg ikke å gjøre samlingen helt perfekt. Enda.

Men nok om det. Miniatures er en samling med kort fiksjon, og da burde denne anmeldelsen også være kort. Les og le :)

#bok #bokanmeldelse #scalzi #miniatures #novelle #novellesamling #sciencefiction #humor #subterraneanpress

2 kommentarer

Mari

12.01.2017 kl.23:12

Jeg likte virkelig godt Old Man's War, det var mitt første møte med science fiction sjangeren.Denne lille samlingen har jeg ikke fått med meg, men nå ble jeg virkelig nysgjerrig på den. Tusen takk for tipset :)

Anders

13.01.2017 kl.16:46

Mari: Old Man's War er et flott sted å starte med science fiction :) Oppfølgeren The Ghost Brigades er også veldig bra hvis du ikke har lest den.

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits