Ek Tha Tiger 

I går kveld så ble det Bollywood-film igjen. Nok en gang en action-film med Salman Khan.

Ek Tha Tiger, regissert av Kabir Khan, er ikke den beste Bollywood-filmen jeg har sett, men den er helt klart severdig og jeg hadde det veldig gøy.

Premisset fikk meg til å tro at dette var en spion-action-thriller, men i Bollywood-filmer så er det som oftest også puttet inn en heftig dose romantisk komedie, og ikke minst musikkvideoer.

Salman Khan spiller Tiger, som jobber i RAW. Det er Indias versjon av MI6 eller CIA så han er i bunn og grunn en indisk James Bond. Etter en actionfylt åpningssekvens i Irak, så blir han sendt til Irland for å overvåke en professor der. De frykter at professorens kjennskap til Indias missilforsvar kan bli lekket til ISI, Pakistans motstykke til RAW. I Irland møter han Zoya (Katrina Kaif) og blir hodestups forelsket. Det blir lite spionering, men masse romantisk komedie den første halvdelen av filmen. Så kommer en (ikke så alt for) overraskende twist rett før intervallet, og resten av filmen kjører opp tempoet og legger til masse action.

Indiske filmer er ofte veldig lange så det bruker å være et intervall midt i slik at kinogjengere kan gå på do eller kjøpe mer snop og snacks. Hvis du har sett gamle amerikanske filmer, så var det intervall i en del av dem også. Men jeg så filmen på blu-ray så intervallet var selvsagt klippet vekk :)

Jeg syntes action-scenene var veldig gode, de bruker å være det i filmer med Salman Khan. Jeg kan ikke si at jeg la merke til det, men det var visst noen blundere i klippingen slik at stuntmannens ansikt vistes noen ganger. Har sett en del anmeldelser som klager over det. Den romantiske biten ble aldri for klein, og var litt morsom innimellom. Sangene var gode, mye fin musikk her. Selve plottet i filmen var litt klisjeaktig og ikke særlig overraskende, men likevel helt ok.

Det jeg savnet litt var de "wow, dette er helt crazy!"-øyeblikkene som andre Bollywood-filmer har gitt meg. Kanskje har jeg sett såpass mange nå at jeg har blitt vant til måten de lager filmer på. På imdb har filmen en rating på 5,4, men det er omtrent det samme som andre Bollywood filmer jeg har likt veldig godt har hatt også. Tenker da på Dabangg (6,6), Jai Ho (5,4) og Kick (5,5) eksempelvis.

Uansett, så er dette en helt fin actionfilm, som lett kan anbefales. Bollywood-filmer har sin helt egen sjarm og jeg synes de er kjempegøy.

Her er traileren:

SmUl0l8qBXw

Ser på imdb at det er planlagt en oppfølger, titulert Tiger Zinda Hai. Den står som pre-Production og foreløpig lanseringsdato er desember 2017. Jeg hadde sett den om den kom på kino her i Norge, men tviler på at det skjer.

#film #Bollywood #salmankhan #ekthatiger #action #romantiskkomedie #thriller #indiskfilm

4 kommentarer

God helg!

Anders

07.01.2017 kl.15:42

I r l i n: God helg :)

Znippen.no

07.01.2017 kl.14:25

Håper du har en flott helg! Feel free til å ta en titt innom min nye blogg og like den på facebook :)

Anders

07.01.2017 kl.15:44

Znippen.no: God helg :) Skal ta en titt

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits