Marvel-tegneserier Mars 1966

Har en deilig og avslappende romjul. Ligger bare på sofaen og leser tegneserier. Som dere sikkert vet så driver jeg og leser igjennom alle Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. De jeg klarer å få tak i da. Det har gått litt tregt i det siste, men nå har jeg virkelig fått fart på lesingen. Leste en hel måneds utgivelser bare i dag. Og kanskje blir det noen blader til i kveld også.

Og som vanlig så deler jeg med dere hva bladene handler om :)

Her er tegneseriene som Marvel ga ut i mars 1966:

Tales to Astonish nummer 77Stan Lee, Gene Colan, Vince Colletta, Jack Kirby og John Romita

Atlantis opplever skumle jordskjelv, og de mistenker at menneskene på overflaten driver og tester atomvåpnene sine igjen. Prins Namor drar opp til overflaten for å stoppe dem, for hvis skjelvene fortsetter, vil den grusomme og supermektige Behemoth bli vekket.

Hulken ble jo sendt inn i fremtiden hvor han kjemper mot en fremtidig versjon av Executioner og hans hær. I nåtiden tror alle at Hulken, og Bruce Banner, er død. Rick Jones presses av sleske Glen Talbot til å avsløre hemmeligheten sin: nemlig at Hulken og Bruce Banner er samme person! Hvilke vansker det vil skape når Hulken blir sendt tilbake til nåtiden, det blir spennende å finne ut av :)

Two-Gun Kid nummer 80Larry Lieber og Dick Ayers

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimtied så jeg vet ikke hvor mye action jeg tåler ;)

Amazing Spider-Man nummer 34Stan Lee og Steve Ditko

Ting ser endelig ut til å være tilbake til vanlig for Peter Parker. Tante May er kommet hjem fra sykehuset, Peter er mislikt av skolekameratene og han har dametrøbbel med Betty Brant. Kraven the Hunter har fortsatt ikke gitt opp drømmen sin om å jakte på Spider-Man. Han sniker seg inn i landet igjen og kler seg selv ut som Spider-Man for å lokke den ekte varen frem.

Fantastic Four nummer 48Stan Lee, Jack Kirby og Joe Sinnott

Den første Inhumans-sagaen er over. Jorden er reddet fra atmosfærevåpenet til Maximus og alle Inhumans er sperret inne bak et skjold av "negative space". Men De Fantastiske Fire får ingen tid til å hvile seg etter denne strabasen. Silver Surfer er på vei mot jorden, og i hans vake kommer planetspiseren Galactus! Det er middagstid.

Kid Colt Outlaw nummer 127Steve Skeates og Jack Keller

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så har dessverre ikke fått lest om mannen i jernmasken.

Strange Tales nummer 142Stan Lee, Jack Kirby og Steve Ditko

SHIELD er under angrep fra Mentallo, mannen med psykiske krefter som var forsøkskanin for ESP-avdelingen til SHIELD, og The Fixer, den onde superoppfinneren. Nick Fury og hans agenter kjemper tappert, men blir overvunnet av de teknologiske våpnene til Fixer. De putter en maske på Nick Fury og forteller ham at den vil tvinge ham til å adlyde dem.

Doctor Strange har kommet hjem for å hvile etter kampen mot Dormammu, men hjemme har Baron Mordos håndlangere plassert en bombe. Og distrahert av den blir Strange tatt til fange. Han blir påsatt en maske som gjør ham blind og stum, og på hendene får han jernhansker som forhindrer ham i å kaste magiske formler. Hvordan skal han komme seg ut av dette?

Tales of Suspense nummer 75Stan Lee, Adam Austin, Gary Michaels, Jack Kirby, Dick Ayers, John Tartaglione

Etter at den døende Happy Hogan ble utsatt for eksperimentell medisin, ble han forvandlet til den supersterke Freak. Iron Man må stoppe ham uten å drepe ham, for han håper å finne en kur og få tilbake Happy igjen. Men Iron Man drakten er omtrent tom for strøm...

Captain America blir innblandet i SHIELD-business når han ramler oppi overleveringen at et veldig farlig stoff. Han møter SHIELD Agent 13 (Sharon Carter), men vet ikke at hun er i slekt med Peggy Carter enda. Han møter også Batroc the Leaper, en skummel fyr som er ekspert i fransk kampsport.

Daredevil nummer 14Stan Lee, John Romita og Frank Giacoia

Daredevil og Ka-Zar har blitt tatt med til England av den slemme Lord Plunder (som er broren til Ka-Zar). Ka-Zar blir arrestert for mord, men Matt ringer sin gamle venn Foggy og ber ham og Karen om å være advokatene til Ka-Zar. Daredevil selv må kjempe mot Plunder og hans hær. Etter at Plunder fikk tak i det metallødeleggende materialet som faren hans oppdaget, har han og hans tidligere sjørøvere skaffet seg teite kostymer og bestemt seg for å erobre verden. Hvis da ikke en blind superhelt klarer å stoppe dem. (Trikset er våpen av plastikk)

Monsters Unlimited nummer 6 

Dette er et humorblad hvor Stan Lee skriver morsomme tekster til bilder fra gamle skrekkfilmer. Jeg har ikke lest bladet.

Thor nummer 126Stan Lee, Jack Kirby og Vince Colletta

Journey Into Mystery er historie. Fra og med nummer 126 heter bladet The Mighty Thor. Og for å feire starten på det nye bladet så får vi servert en lang kampsekvens hvor to guder denger løs på hverandre. Thor og Hercules ryker i tottene på hverandre over sykesøster Jane Foster (hun ville bare gjøre Thor sjalu). Må innrømme at alle de pompøse utsagnene og det at begge to hele tiden snakker i tredje person ødelegger moroa litt for meg. Og hvem er det som vinner forresten? Dere kan få et lite hint: Kevin Sorbo har spilt ham ;)

X-Men nummer 18Stan Lee, Jay Gavin og Dick Ayers

Magneto har tatt X-Men til fange og sendt dem opp i luften i en ballong. Dette for at de skal sakte kveles i hjel når de kommer så høyt at det er mindre oksygen. Bare Iceman er igjen, og han ligger hardt skadet på sykehus etter kampen mot Sentinels. Til alt hell prøver legene en mirakelmedisin og Iceman våkner opp. Han klarer å oppholde Magneto lenge nok til at de andre X-Men klarer å rømme fra ballongen.

Sist vi så Magneto ble han jo tatt med av den mystiske og supermektige Stranger for å være på utstilling i samlingen hans. På Strangers planet klarte Magneto å stjele et romskip for å komme tilbake til jorden. Professor X bruker sine telepatiske evner til å kontakte Stranger, og skapningen drar til jorden og henter Magneto igjen. Samlere, vettu :)

Avengers nummer 26Stan Lee, Don Heck, Frank Giacoia og Stan Goldberg

Janet van Dyne (Wasp), en av de opprinnelige Avengers, er på vei til dem for å advare dem mot hva Namor holder på med. På veien dit blir hun fanget av Attuma, den atleantiske krigsherren som ble sendt i eksil. Hun klarer å sende en melding til Avengers slik at de kommer for å hjelpe henne. Attuma har nemlig laget en maskin som kan oversvømme hele verden. Hawkeye var opptatt med å kose seg sammen med en gruppe showgirls, så han ble ikke med. Og det er mulig at han må komme og redde resten av Avengers etter hvert.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 28Stan Lee, Dick Ayers og John Tartaglione

Er fortsatt skuffet over at ikke flere av Sgt. Fury-bladene er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Forhåpentligvis vil de bli lagt til snart så jeg får lest dem. Dette er det siste bladet i serien hvor Stan Lee skriver historiene. Fra og med neste nummer er det Roy Thomas som tar over. Litt research har fortalt meg at dette bladet inneholder første gangen hvor en nazist (Baron Strucker) er uenig med Hitlers tro, og føler anger over alt det slemme som er blitt gjort.

#marvel #tegneserie #stanlee #hulk #executioner #namor #submariner #henrypym #wasp #peterparker #spiderman #jjonahjameson #kraven #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #inhumans #medusa #blackbolt #silversurfer #galactus #watcher #Maximus #nickfury #Shield #mentallo #fixer #doctorstrange #ironman #tonystark #captainamerica #agent13 #batroc #avengers #scarletwitch #Quicksilver #hawkeye #attuma #daredevil #kazar #xmen #magneto #professorx #charlesxavier #cyclops #beast #iceman #angel #jeangrey #thor #Hercules #odin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits