Jai Ho 

Jeg har sett Bollywood-film igjen. Og nok en gang ble det en actionfilm med Salman Khan i hovedrollen. Den er regissert av Sohail Khan. Det er mulig de er i slekt, men jeg vet ikke helt sikkert.

Jai Agnihotri er en tidligere militærmann som nå vil gjøre verden et bedre sted. Han setter i gang en kjede. Hver gang han hjelper noen, så sier han at de trenger ikke å takke. I stedet skal de hjelpe tre andre, og be dem om å hjelpe tre andre. Og så videre.

Ja, man kan på et vis si at dette er en indisk versjon av Pay It Forward, men dette er en skikkelig actionfilm. Jai havner selvsagt i trøbbel med en korrupt politiker og hans hær av skurkete partifeller. Så som folkets mann, så stepper Jai frem og sier nok er nok. Da er det bra at han kan slåss som om han hadde superkrefter.

Se traileren her:Det er også en kjærlighetshistorie med, for Jai er singel og mor vil han skal gifte seg. Og så har det seg slik at søsteren har ei søt og singel jente som nabo.

 Som de fleste indiske filmer jeg har sett, så er den ganske lang. Og da blir det tid til å få med mye historie i tillegg til tøffe action-scener. Man kan si at dette er en film for hele familien. Action for far og storebror, romantikk for mor og musikk for lillesøster :)

En av de spesielle tingene med indiske filmer er jo musikk og dansenumrene som skuespillerne plutselig kaster seg inn i. Det får dem til å virke mer som musikaler enn det vi i her i vesten ville ha kalt tradisjonelle filmer.

Jeg synes det bare er gøy.

Jai Ho er en veldig bra film. Den har et hjertevarmt premiss i bunn (biten med å hjelpe tre andre), men viser også styrken av samhold, og viktigheten av det å si ifra når det oppleves urett.

Er det noen som har gode forslag til andre Bollywood-filmer jeg burde se?

#film #indiskfilm #action #actionfilm #Bollywood #salmankhan 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits