Salvage and Demolition 

Salvage and Demolition av Tim Powers er en lang novelle som jeg fikk tak i gjennom et Humble Bundle salg for en god stund siden. Faktisk fra første gangen jeg handlet hos Humble Bundle. Har en god del bøker liggende på harddisken og jeg burde egentlig få lest en god del av dem før jeg kjøper flere. Tenkte å gjøre det systematisk og starte med de eldste. Og da fant jeg denne.

Tidligere har jeg lest Nobody's Home og Down And Out In Purgatory av Tim Powers. De var ikke så aller verst de. Powers er ikke en forfatter jeg kjenner så veldig godt (enda), men får stadig lyst til å lese mer av ham.

I Salvage and Demolition møter vi bruktbokhandleren Richard Blanzac. Han går igjennom noen esker med gamle bøker han har kjøpt og kommer over et upublisert manuskript av poeten Sophie Greenwald. Det som først virker å være en fin fortjeneste viser seg å være begynnelsen på et skikkelig eventyr. Manuskriptet er faktisk oversettelsen av noen gamle sumeriske skrifter som... har kraft. Vil ikke røpe for mye.

Ikke bare er det skumle folk som er på leting etter manuskriptet, men Richard blir også kastet tilbake i tid til 1957 og møter Sophie Greenwald.

Jeg likte denne veldig godt. Den har et spennende og intrikat plott, humor og til og med litt romantikk. Det er historien som er i sentrum også. Powers kaster ikke bort noe tid på teknobabbel eller forklarer i hjel hvordan tidsreisingen fungerer. Slik det skal være i novelleformat, så får man forklart det som er nødvendig, og ellers holder man seg til plottet. Det er solid håndverk i denne spennende og underholdende novellen. Powers skriver veldig bra og klarer å skape innlevelse i handlingen.

Den er også illustrert av J.K. Potter forresten. Flotte stemningsfulle tegninger i hvert kapittel.

Jeg synes omslagsbildet virker litt kjedelig, og kanskje var det derfor det tok så lang tid før jeg faktisk satte meg ned og leste den, men innholdet er helt topp. Salvage and Demolition anbefaler jeg gjerne :)

#bok #bokanmeldelse #novelle #timpowers #fantasy #tidsreising

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits