23. desember

Bak dagens luke finner vi: Flere julehistorier! 

Let It Snow er en novellesamling med julehistorier. Lesestoff for en super-kul jul står det på omslaget. Ti forskjellige forfattere har bidratt til denne, og jeg har forstått det slik at alle julehistoriene er koblet til en av deres egne bokserier. Så da får man ikke bare masse spennende julenoveller, men tips til videre lesestoff også hvis en av novellene er spesielt interessant.

De ti novellene er:

A Laurents County Landfill Christmas av Red Tash

Trollene og feene forbereder til julefest, da de finner en bortkommen gutt på trollmarkedet. Hva skal de gjøre med ham?

Denne var litt tung i starten. Det var veldig mange forskjellige personer å holde styr på, så det ble litt overveldende og rotete. Regner med at det hadde vært mye enklere om jeg hadde lest Troll or Derby, boken denne novellen er en etterfølger til.

Silent Night av Jack Wallen

Rike menn med grandiose planer om verdensherredømme har julemiddag. Og planlegger å slippe løs et zombie-virus. Dette er forhistorien til Jack Wallens zombie-serie I Zombie I.

Crazed in Christmas City av Jessica McHugh

En liten novelle som omhandler den kaotiske julefeiringen på et mentalsykehus. Det samme mentalsykehuset som boken Rabbits in the Garden omhandler.

A Manlove & Kickerdick Xmess av Axel Howerton 

Wow. Med den tittelen så var jeg faktisk litt usikker på om jeg turte å lese denne. Artie Menlowe og Jurgen Kierkedoek er et homofilt par, tidligere pornoskuespillere, som nå er en slags privatdetektiver. Det er julaften og de er leid inn som livvakter av en rik, og meget ufin, senator, som skal ut og spise middag med sin 19-årige sønn, for så å ta ham med på bordell. Den var langt i fra så ille som jeg trodde utifra tittelen. Egentlig en veldig grei novelle om en skurk som får fortjent mens resten feirer jul. De samme folkene er også med i boken Hot Sinatra.

The Snow Wolf's Gift av Tim Tash

En trollmann er på vei hjem til jul da han brekker beinet. Sayenne, som egentlig er en magisk ulv, prøver å hjelpe ham, da en drage dukker opp. En liten fantasy-historie som er forløperen til boken Tales of Haydon.

A Serial Killer Christmas av Mercedes Yardley

Tittelen sier egentlig alt. Denne lille novellen handler om en seriemorder som forbereder seg til julefest. Ganske mørke saker egentlig.

Old Mexia Christmas Brew av Claudia Lefeve

Denne var litt forvirrende i starten, i og med at den er satt rundt bok tre i en serie (som jeg ikke har lest). Det handler om folk i en fremtidig alternativ virkelighet, og som har evnen til å reise tilbake i tid. Det er jul og et par som er litt forelsket drar tilbake i tid til Mexico for å feire jul. Og samtidig drikke seg dritings på juleøl.

The Pratty Who Saved Chrissmuss av Marian Allen

Vi er på en annen planet en gang i fremtiden, og en skurkete pengeutlåner finner julestemningen

Believe av Connie Roberts-Huth

En dame som kan kommunisere med de døde hjelper politiet med å løse mordet av ei lite jente. Hun forteller at hun ble drept av en mann i nissedrakt.

Hau'oli Hanukkah av T. Lee Harris

En gruppe arkeologi-eventyrere møtes på flyplassen i Honolulu like før jul. På universitetet der har de en verdifull arkeologisk gjenstand som blir undersøkt, og noen ønsker å stjele den.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg den siste luken med juleunderholdning :)

#julekalender #novelle #novellesamling #jul #antologi

2 kommentarer

Victoria Larsen

23.12.2016 kl.08:23

Jeg ønsker deg en fin lille julaften! :-)

Anders

23.12.2016 kl.23:39

Victoria Larsen: Takk for det. Har vært på reise i hele dag for å komme hjem til jul :) Håper du også har hatt en fin lille julaften

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits