Mercury Begins 

Mercury er en engel som jobber for apokalypsebyrået. Apokalypsebyråets jobb er å sørge for at historiens gang går i henhold til den himmelske planen. Og nå er Mercury sendt ut på sitt første store oppdrag (egentlig for at han skal feile og ta skylden i stedet for sjefen sin).

Roma må bli grunnlagt. Ellers så blir det jo ingen korsfestelse og alt som følger den. Problemet er at det har ikke vært så enkelt. Krigen i Troja står i stampe. Mercury må finne en måte å la grekerne ta byen på. For ellers vil Aeneas aldri flykte fra ødeleggelsen og grunnlegge det som etter hvert blir Roma.

Til alt hell har den noe udugelige oppfinneren Daidalos bygd en diger trehest. Daidalos hadde håpet at hesten skulle spytte ild og kunne hjelpe til med å knuse muren rundt Troya, men i og med at den kun er lagd av tre og mangler samtlige komponenter i en flammekaster så er den ganske så ubrukelig. Hvis da ikke Mercury finner en måte å nyttiggjøre seg av en diger, og hul, hest av tre...

Robert Kroese er en humorforfatter som jeg synes er ganske god. Har tidligere lest Starship Grifters og Mercury Swings og likte dem. Mercury Begins er novellen som gir forhistorien til den første Mercury-boken, så jeg fant ut at jeg burde lese den før jeg kastet meg over selve boken.

Kroese skriver veldig vittig og gir en morsom vri på historiske hendelser. Mercury er ikke akkurat bildet av en elegant og perfekt engel. Han er mer som en drikkeglad lurendreier som er god til å snakke seg ut av kinkige situasjoner. En livlig karakter som er morsom å lese om.

Er forresten usikker på om Daidalos var med under Troja-krigen, men det kan jo hende. Ifølge The Aenad av Virgil så hadde Aeneas en helbreder ved navn Iapyx, og Daidalos hadde en sønn ved navn Iapyx (i tillegg til den mer kjente Ikaros). Men det var jo tre stk som het Anders da jeg gikk på skolen så det er ikke sikkert at det er samme fyr.

#novelle #komedie #historie #Troja #trojanskhest #engel

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits