21. desember

Bak dagens luke finner vi: Julenoveller! 

The Indie Eclective er en gruppe med ni forfattere som har utgitt en del novellesamlinger. The Holiday Collection er den andre samlingen deres og består av julehistorier. Det passer jo bra til denne julekalenderen her på bloggen :)

Siden det er ni forfattere så er det selvsagt ni noveller:

St. Claws av Alan Nayes 

Matt Haskell har mistet jobben sin. Pengelens og arbeidsledig så ser han ikke lyst på julen. Sønnen ønsker seg en dyr leke som han ikke har råd til og kona maser om at de må låne penger fra faren hennes. På vei til foreldrene for å feire jul, så havarer bilen og de havner i den lille byen St. Claws. En veldig julete liten by med et gigantisk juletre i sentrum. Men Matt har ingen julestemning, og etter å ha fått en spesiell drink fra den digre, hvitskjeggete, bartenderen i byen, så ønsker han at julen ikke eksisterte...

En velskrevet og fin julenovelle som handler om det å finne meningen med julen.

Snow Whisperers av Lizzy Ford

Sandy blir dumpet av kjæresten sin rett før jul, og må nå avlyse forlovelsesselskapet de hadde arrangert. Men så dukker det opp en kjekkas på jobben hennes som snur alt på hodet. En kjekkas som minnet meg veldig om han sekretæren til de kvinnelige Ghostbusters (fra den nye filmen). Sandy kan forresten også snakke med snømenn.

En hyggelig og litt romantisk julefortelling.

Saving Grace av Julia Crane

Grace er en empat, noe som betyr at hun føler det andre føler. Så det å jobbe i en butikk i julerushet og samtidig føle alt stresset til horden av folk som handler til jul er ganske så tøft. Helt til hun møter en kreftssyk gutt som gir henne tilbake gleden ved julen.

En liten og rørende julenovelle dette.

O Christmas Cactus, O Christmas Cactus av M. Edward McNally

Jasper flyr til Arizona for å tilbringe noen timer med barna på julaften før han må fly hjem igjen, og snakker litt med sjåføren, Mickey.

En litt trist og bittersøt novelle som forteller at julen er ikke alltid så perfekt for alle.

Fred's Best Christmas av P.J. Jones

En skikkelig hjertevarm novelle om julefeiringen til Fred, som får perm fra mentalsykehuset for å feire julen sammen med en tidligere pasient han ble venn med.

Fresh Snow av Talia Jager

Denne novellen er også en hjertevarm godhistorie. Chloe er 17 år og hjemløs. Hun drar ned til sentrum for å se juledekorasjonene da hun blir påkjørt av en gammel dame. Noe som setter livet hennes i en ny og mye bedre retning.

Let's Ride av Shéa Macleod

En spenstig liten science fiction historie. Romskipskaptein Zala Lei drar til Omicron 5 for å få hjelp fra Xander, en hacker/terrorist (som liker å kle seg i dameklær forresten). Hun trenger hans hjelp for å fange en serievoldtektsmann som har forkledd seg som julenissen.

A Very Shero Christmas av Jack Wallen

Transgender superhelt Shero bekjemper til daglig kriminalitet med sin katana, kjole og høye hæler. Nå er det jul og Shero føler seg litt ensom der han sitter i sofaen og ser på tv (A Christmas Carol). Da får han besøk av tre drag queen spøkelser, The Ghost of Christmas Fabulous, The Ghost of Christmas You Go Girl og The Ghost of Christmas Drab.

The Darkest Night av Heather Marie Adkins 

Mena er på flukt fra sin voldelige ektemann. Hun har en vag ide om å rømme til Canada, men da hun stopper i en liten by for å spise møter hun borgermesterens kone som hjelper henne.

Dette var den novellen jeg likte minst. Syntes den var litt kjedelig, og hadde det ikke vært for julesanger på bilradioen så hadde jeg nesten ikke visst at historien var satt like før jul. Slik jeg forstår det så er dette starten på en bokserie om Mena, som forresten også er en heks.

 

Følg med på bloggen, for i morgne åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #novelle #novellesamling #antologi #theindieeclective

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits