Shero 

Shero av Jack Wallen er en bok jeg fikk tak i gjennom et Storybundle-salg for en tid tilbake. E-boken har ligget på harddisken en god stund nå, og jeg fant ut at det var på tide å se hva dette var for noe.

Det er en superheltbok, men med en liten vri. Shero er transgender. Heter egentlig Chris og bekjemper kriminalitet i høye hæler og kjole. Shero er bevæpnet med en katana og kan skyte fingerneglene sine, som er lakkert med bedøvende gift.

Selve historien er ganske standard til å være en superheltbok. Det er en superheltforening og en superskurkforening, konflikt og konspirasjoner. Det som får denne til å skille seg ut er jo at hovedpersonen er transgender (ikke si transvestitt for da blir Shero skikkelig sinna på deg). Det er forfriskende annerledes og fungerer delvis i å gi boken et løft.

I starten så handler det litt om vanskeligheten med å være annerledes og hvor tøft det er å fortsette å bekjempe skurker i kjoler i stedet for å ha på seg spandex-uniformen som sjefen i superheltforeningen vil.

Det ene som ødelegger litt for meg er at Shero fokuserer vel mye på dameklær og det å se bra ut. Det blir litt for mye, slik at det blir parodisk og stereotypisk til tider. Innimellom virker Shero litt som en gal homsemann i drag. Mens han egentlig er en komplisert heterofil mann som liker å kle seg som ei dame. Kanskje var det bevisst av forfatteren for å vise hvordan sneversynte folk så for seg Shero?

Det andre er slutten. Det virket nesten litt som om Jack Wallen ble lei (eller plutselig måtte møte en deadline) for ting avsluttes veldig raskt og ting ender unaturlig bra for Shero. Eller, unaturlig er kanskje feil ord. Det var litt for lett alt sammen. Plutselig var alle konflikter over og man kom inn i en nesten eventyraktig "så levde de lykkelige i alle sine dager" slutt. Dersom det å leve lykkelig i alle sine dager involverer slåssing mot superskurker i uoverskuelig fremtid da.

Starten var uvanlig og interessant, men slutten var litt for lettvint og kjedelig. Som en superhelthistorie så vil jeg si at denne er ganske middelmådig, men LGBT-innholdet, som kanskje er litt ømtåelig for noen, gjør at denne boken er verdt en gjennomlesning likevel. Det er jo ikke så mange historier som viser at man kan være en helt selv om man ikke passer inn i tradisjonell kjønnsdeling.

#bok #bokanmeldelse #shero #jackwallen #superhelt #transgender

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits