Eega

Telugu Movie Eega Wallpapers Design

 

Til min faste fredagspizza så valgte jeg i kveld å se en Bollywood-film. Egentlig en Tollywood-film, men de blir (av oss i vesten som ikke vet forskjell på hindi og telugu) som oftest også kalt Bollywood.

Eega er regissert av S. S. Rajamouli, som også regisserte Magadheera og Bahubali, to fantastiske filmer som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen.

Så hva handler Eega om? Jo, det er et gripende kjærlighetsdrama. En skikkelig tåreperse. Bindhu (Samantha Ruth Prabhu) er den vakre mikrokunstneren som også jobber i et veldedighetsfirma som skaffer skolebøker til fattige skoler. I to år har nabogutten Nani (skuespilleren heter også Nani) gjort kur til henne. Og hun har vært ganske så stygg mot ham ved å late som hun ikke er interessert og overse ham. Selv om hun tydeligvis elsker oppmerksomheten hans.

Sudeep (skuespilleren heter også Sudeep) er en barsk forretningsmann. Kriminell og korrupt, og vant til at alle kvinner han møter kretser rundt ham som... fluer (Eega er telugu for flue). Når Bindhu oppsøker ham for å be om donasjoner til skolebokfirmaet sitt, faller han pladask. Han inviterer henne ut på det han tror er en date og det hun tror er en forretningsmiddag. Sudeep kjører på med sjarmoffensiv, men Bindhu har bare øyne for Nani som jobber med noe fyrverkeri like utenfor restauranten.

Ingen sier nei til Sudeep.

Like etterpå så bestemmer Bindhu seg for å slutte med tullet sitt og si til Nani at hun elsker ham. Hun rekker akkurat å sende ham en tekstmelding før Sudeep kidnapper ham. Og dreper ham. Etter to år så skulle Nani endelig få vite at kjærligheten hans ble gjengjeldt og så bli drept like etterpå.

Snufs. Det er så trist.

Her er traileren. Se den. Se den! Se den nå, før du leser videre.

lbWURFD4vdE

 

Å du store nisseland! Jeg lo så jeg fikk pizzaen i vrangstrupen og holdt på å ramle ut av senga flere ganger. Har vansker for å finne ord for hvor morsom denne filmen er.

Nani blir nemlig gjenfødt som en flue (eega er telugu for flue). Og han vil ha hevn. Ei lita flue mot en diger gangster med sin hær! Det er ikke måte på hvor mye terror ei lita flue med motivasjon kan utføre. Du og du, hvor morsom denne filmen var.

Dette høres jo helt absurd ut. Man skulle tro at dette ville være en teit B-film uten like. Men Rajamouli, som er kjent for sine episke historiske dramaer, klarer på mesterlig vis å lage denne historien spennende. Det er drama, kjærlighet, action, humor og crazy crazy saker i en herlig miks. Pluss masse musikk (ganske bra også) som det bruker å være i indiske filmer. Rett og slett fantastisk.

Siden den ikke er så lett å få tak i her til lands så legger jeg ved en liten youtube-video med fem minutter med fluens mordforsøk, akkompagnert av sangen My Name Is Nani. Nyt:

rqF7J_PeHQ0


Nydelig :)

Skulle du få anledning til det så må du virkelig se denne filmen. Dette er en av de helsprø filmene som alle burde få med seg.

#film #Bollywood #tollywood #indiskfilm #telugu #eega #flue #komedie #actionkomedie #drama #fantasy

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits