Mystery Weekly Magazine Desember 2016 

Da har jeg fått lest igjennom årets desemberutgave av Mystery Weekly Magazine, som er et litteraturblad fra Canada. Jeg har fått et gratis abonnement fra dem mot å skrive anmeldelser, noe jeg synes er veldig hyggelig. Hvis dere vil lese dette, eller tidligere utgaver av bladet, så kan dere gå til www.mysteryweekly.com. Ellers så finner dere bladene hos Amazon eller Magzter også.

Temaet denne gangen virker å være historisk krim, da de fleste novellene har noe med fortiden å gjøre.

Først ute er The Body in the Backyard av Robert S. Levinson der historien handler om en gammel forsvinningssak. Et lik blir gravd opp i en bakgård og den pensjonerte politimannen, nå privatdetektiv, Jack Stover trosser magesåret sitt og etterforsker på nytt den 30 år gamle forsvinningssaken han aldri klarte å løse. Ikke en enkel oppgave da vitnene er en senil 90-åring og ei blind dame som bare var ei lita jente da det skjedde.

Så kommer en julehistorie av Micki Browning. Jeg tar med den som en del av julekalenderen jeg har gående her på bloggen, så det kommer en kort anmeldelse i et eget innlegg senere i desember.

The Ghost of BIlly the Kid av Scott Merrow er en litt annerledes krimnovelle. 100 år etter sin død blir spøkelset til Billy the Kid (den berømte desperadoen du sikkert har lest om i westernbøker eller sett i westernfilmer) sendt til jorden for å hjelpe en sheriff med en mordsak. Dette ved at spøkelset Billy puffer til ting så de velter eller faller av bordet for å passe på at sheriffen ser dem. En kort historie, men ganske interessant med den spøkelsesvinklingen sin. 

Og så er det Warren Pace, CIA av Sonny Zae. En skikkelig humoristisk novelle om CIAs eldste agent, Warren. Sammen med sin nye, og meget unge, partner, går han på jakt etter en kriminell skurk. Og udåden? Fyren har stjålet Post-it lappen med passordet hans. Denne er helt urkomisk. Det er litt som filmen RED, dersom Bruce Willis og Co. hadde vært senile.

A Death in the House of Imothep av A.L. Sirois tar oss til det gamle Egypt. Kokka til Imhotep, den berømte legen og arkitekten som i senere tid har fått et litt skumlere rykte etter Mumie-trilogien, blir funnet myrdet. Anitepsut, søskenbarnet til Imhotep, hjelper til med etterforskningen og det dukker opp mange hemmeligheter blant tjenerstaben til den egyptiske lorden. Skikkelig interessant novelle dette her. Jeg har litt sansen for egyptisk mytologi og det gamle Egypt, så denne likte jeg veldig godt. 

Enda mer historisk krim blir det i Mark C. Harwell sin novelle Deat, Honor and the Ordovices. Denne gangen er vi i romertiden. En romersk soldat er myrdet og sporene peker mot en nærliggende keltisk klan. Men Felix, som ble sendt for å etterforske, vil vite alt om saken før han tillater en ny krig å starte. Denne var også veldig bra. Romertiden er også en historisk tid jeg har sansen for. Det stammer jo selvsagt fra å ha vokst opp med tegneseriene om Asterix og Obelix (de dro jo til Egypt en gang også). Jeg hadde en anelse om hva som hadde skjedd her, og det var spennende lesing å finne ut at jeg hadde rett :)

Og helt til slutt er det to You-Solve-It historier, hvor sporene er i teksten og leseren selv må finne ut hvem skurken er. Begge har juletema. Den første var enkel å løse, men den andre er jeg litt mer usikker på. Får se når januarbladet kommer om jeg skjønte den :)

#mysteryweekly #mysteryweeklymagazine #Magazine #krim #novelle #litteraturblad #krimblad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits