Det store eksperimentet 

I morges, før jeg dro på jobb, så tok jeg en liten titt på Viaplays egenproduserte julekalender, Det store eksperimentet. Ja, jeg står opp tidlig og liker å ha god tid på meg om morgenen.

Jeg er alt for gammel for denne serien. Tenkte det kunne være morsomt å se hva kidsa i dag får servert som julekalendere på tv. Men jeg tenker at selv om jeg var en unge i dag, så hadde jeg blitt skuffet av dette feilslåtte eksperimentet.

Det handler om Leona og Mathias som vinner en oppfinnerkonkurranse. Premien er at programlederen, Ole Andre Sivertsen, tar dem med på besøk hos den "berømte" oppfinneren Professor Primus (og hennes latterlige assistent Sigma). Anne Marie Ottesen, som spiller Primus, må ha sett alt for mye på Power Rangers, for hun er like flirende gal som Rita Repulsa.

Når ungene viser seg å være smartere enn henne, så sperrer hun dem inne og tvinger dem til å løse vitenskapelige gåter. Hvis de klarer alle, så kanskje får de slippe ut før jul.

I episode 2 så burde egentlig politiet dukke opp og lure på hvor det ble av barna som skulle besøke henne. Og hvorfor i all verden har ikke Ole Andre Sivertsen en mobiltelefon han kan ringe politiet med? Leona og Mathias er jo selv gamle nok til å ha hatt mobiler i flere år. Jeg går aldri noe sted uten mobilen min, og kan ikke tenke meg at noen andre gjør det heller i dagens samfunn.

Jeg er jo en stor fan av Mythbusters og liker vitenskap. Så kanskje disse gåtene kan være morsomme? Den første var ikke det. Ole Andre Sivertsen, den voksne som hjelper dem, virker stokk dum det ene øyeblikket, og i det neste så forklarer han til barna hvordan de skal mikse sitronsyre og bikarbonat for å lage gass for å få tak i en nøkkel. Jeg har jo allerede nevnt at Professor Primus er rablende gal, så hvorfor hun har huset sitt fullt av rom med slike sprø gåter gidder jeg ikke spekulere i.

Og det mest irriterende av alt er jo at Ole Andre Sivertsen plutselig gliser dumt og babler i vei om diverse fakta. Når han liksom skal være sperret inne i et strømførende gjerde og det eneste som kan redde ham er to barn som må lage gass gjennom en kjemisk reaksjon, så forstyrrer han ungene med masse tullete prat om karbondioksid. Han må jo være nesten like sprø som Primus.

Eller...

Kanskje Ole Andre Sivertsen er en robot? En robot som har en feil i positroniske hjernen sin, og som gjør at han av og til (kanskje ved høyt stress) kobles om til skolelærermodus? Det hadde vært noe det!

Beklager, jeg har sikkert sett for mye Star Trek og Westworld.

 

Har lest noen anmeldelser på nettet fra folk som har fått sett flere episoder. Det høres ut som om dette ikke er startvansker, men formelen som hver episode følger. Jeg tror jeg hadde vært både skuffet og fornærmet om jeg hadde vært barn og skulle sett på dette. Med så blatant overspilling så skulle man nesten tro at serien var ment for spedbarn. Ungene fortjener bedre enn dette. Å høre Primus le og Sigma si tulleord er ikke nok til å gjøre dette morsomt. Og hvis de vitenskapelige gåtene hele tiden skal forstyrres av gørrkjedelige og forstyrrende faktaopplysninger så blir dette bare rævva.

Nei, jeg skal holde meg til den legendariske The Julekalender som vanlig.

Og drømme om den dagen noen lager en skikkelig god julekalender-serie for voksne.

Trailer, om noen er interessert:

 

 

 

 

#viaplay #julekalender #jul #serie #tvserie #barnetv

2 kommentarer

Victoria Larsen

02.12.2016 kl.00:02

Håper du har en fin kveld :-)

Anders

02.12.2016 kl.00:07

Victoria Larsen: Takk, det håper jeg du også har :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits