Mystery Weekly Magazine November 2016 

Mystery Weekly Magazine er et månedlig krimblad fra Canada. Jeg har fått et gratis abonnement fra dem mot å skrive anmeldelser. Har litt dårlig samvittighet over at det er først nå jeg har fått lest novemberbladet (fikk desemberbladet på epost i dag!). Har mye å gjøre, både med jobb og med mine alt for mange hobbyer, så det gikk dessverre litt i glemmeboken. Men skal prøve å skjerpe meg heretter :)

Har i alle fall fått lest igjennom novemberbladet nå, og det er ett av de beste så langt.

Hovedhistorien, Terrible Tilly av Jack Teeny, er en skikkelig stemningsfull novelle om fire fyrvoktere alene på en øy. En av dem har tømt ut alt drivstoffet til fyret, så nå kan de ikke signalisere og hindre båter i å gå på grunn lenger. Men hvem av dem har gjort det? Og hvorfor? Likte denne veldig godt. Den hadde en litt skummel undertone i seg.

lighthouse
Licensed from: szefei / yayimages.com

 

Og så er det The Idiot's Guide to Killing Your Mother-In-Law av James Mathews. Den var for min del den aller beste historien i bladet. En nygift mann møter sin svigermor for aller første gang, og merker hatet hennes med en gang. Det er så intenst at han bestemmer seg for å drepe henne. Så snart som mulig, slik at hun ikke forsurer forholdet hans med sin nye og vakre kone. Denne var herlig innfløkt og tvisten kom overraskende og sjokkerende. I ettertid så tenker jeg at det var rart at jeg ikke så den, men novellen var skrevet så bra at jeg bare levde meg inn i historien. Kjempebra :)

Au Lait av Dan Crawford er en morsom vri på lampeåndhistorien. En dame finner en magisk swizzle stick som tilbyr henne tre ønsker. Og som alltid, så blir ikke ønskene oppfylt akkurat sånn som hun tenkte seg.

Plastic stirrer
Licensed from: eskaylim / yayimages.com

 

The End of the Road av Manny Frishberg har bittelitt sci-fi over seg. Og dere som følger bloggen vet jo at jeg liker litt sci-fi. Handlingen er satt på månen under testingen av et kjøretøy tiltenkt romforskning. Skal ikke røpe hva som skjer, men denne var skikkelig interessant.

Så er det JM Taylor sin Finder's Fee, hvor man lærer seg at om man finner masse penger inne i husveggen, så kan det ha konsekvenser.

Water Wolf av Kassandra Montag er en litt tristere historie enn de andre. Den handler om barn som forsvant mens de var ute og plukket bær. Flere år senere kommer en dame og hevder at hun er jenta som forsvant. Men er det faktisk henne, eller noen som bare later som?

Red berries
Licensed from: Igor Stramyk / yayimages.com

 

Har jeg fått med alle da? Ah, holdt på å glemme Encumbered av William R. Eakin. Er litt usikker på hvordan jeg skal beskrive den uten å røpe alt for mye. Den handler om en dame som har giftet seg mange ganger, selv om hun ikke liker å være bundet, eller "encumbered" som novellen heter.

Omslagsbildet, som jeg synes passer veldig godt til hovedhistorien, Terrible Tilly, er et oljemaleri laget av Edward Martin.

Alt i alt synes jeg dette var en av de beste utgavene av dette bladet jeg har lest så langt. Det har alltid vært gode historier å finne, men det har også ofte vært noen mindre gode historier også.

Ønsker du å lese dette, eller noen av de tidligere utgavene kan du gå på www.mysteryweekly.com. Ellers så selges de også hos Magzter eller Amazon. Liker du krim og mysterier, så anbefaler jeg at du prøver :)

#Magazine #litteraturblad #krim #novelle #krimblad #mysterier #mysteryweekly #mysteryweeklymagazine

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits