16. desember

Bak dagens luke finner vi: Muppets! 

Charles Dickens berømte Julefortelling er ikke til å komme unna. Den fins i utallige versjoner og er rett og slett et must å få med seg hver jul. I år har jeg sett Muppets sin versjon med Michael Caine som Ebenezer Scrooge og frosken Kermit som Bob Cratchit.

Jeg liker denne filmen veldig godt. Den har den originale historien med sitt alvor, men også humor og barnevennlighet med muppetene. Dette kunne lett ha blitt barnslig og kjedelig for voksne, men denne filmer passer for alle. De voksne kan følge Michael Caines fremragende portrettering av gnieren Ebenezer mens han møter sine tre spøkelser og lærer viktigheten av jula og det å være et anstendig menneske. Barna kan se ablegøyene til Rizzo og Gonzo og ha det gøy, samtidig som de blir utsatt for litt Charles Dickens kultur :)

Dette er også den første Muppets filmen som ble lagd etter Jim Hensons død. Steve Whitmire tok over som stemmen til Kermit. Han var naturlig veldig nervøs for å ta over rollen, helt til han drømte at han møtte Jim Henson i en hotell-lobby og at Henson sa til ham at alt kom til å gå bra.

Traileren:

dhpu2tq9GG4

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #muppets #charlesdickesn #christmascarol #enjulefortelling #henson #Kermit #misspiggy #gonzo #rizzo #michaelcaine
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits