Vinland Saga 

Denne var kjempebra!

I kveld har jeg lest den første boken i Vinland Saga av Makoto Yukimura. En japansk manga om vikinger.

Thorfinn vokste opp på Island sammen med sin far, Thors. Der hørte han Leif Eriksson fortelle om Vinland, landet han oppdaget på den andre siden av havet. Men når danske vikinger dukker opp og krever at faren tar opp sverdet og blir med i en krig, forvandles livet til Thorfinn for alltid. Faren blir lurt og drept av bandittlederen Askeladd.

Nå er Thorfinn voksen og litt av en kriger. Og han tjener i Askeladds bande som er lokalisert i Danmark. Målet hans er å drepe Askeladd, men det må gjøres med ære i en duell. Det er ikke nok å bare ta ham mens han sover. Men først må Thorfinn bli sterk nok til å klare det. Da er det greit å øve seg mot franskmennene.

Vi blir også litt kjent med ei slavejente ved navn Hordaland (jeg synes navnene er skikkelig morsomme til tider).

Tegningene er helt nydelige. Og det er ingen hornhjelmer å se. Makoto Yukimura har tydeligvis gjort flittig research for å få ting så autentisk som mulig. Selv om dette er en manga med påfølgende overmenneskelig slåssing til tider, så virker våpen og rustninger å være veldig lik de som vikingene faktisk brukte. Ser bak i boken at Yukimura til og med dro til Island mens han gjorde research til denne mangaen.

Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte bok 2 samtidig, for jeg har veldig lyst til å lese videre. Vinland Saga er litt mer voksen enn Naruto og One Piece, men den har likevel litt av den samme sjarmen som de. En ung helt med tragisk fortid, en legendarisk far å leve opp til og en kjempesterk fiende han må bli god nok til å overvinne. Jeg ble oppslukt i historien med en gang og leste igjennom hele boken på en gang. Ser på nettet at denne får veldig gode anmeldelser fra de fleste, så det er ikke bare jeg som blir gira over vikingtemaet. For den er skikkelig bra skrevet. I tillegg til hevn-historien så er det nok av andre intriger å ta for seg. Både innad mellom vikingklanene, men også mellom vikingene og resten av verden (Frankrike i dette tilfellet). Man kan nesten si at dette er som en mellomting mellom One Piece og tv-serien Vikings.

Hvem hadde trodd at japansk tegnekunst og norrøn vikingkultur skulle smelte så bra sammen? Gleder meg skikkelig til å ta fatt på fortsettelsen.

#manga #bok #japansktegneserie #tegneserie #viking #island #Danmark #Frankrike #norrøn #vinland #vinlandsaga #makotoyukimura #kodansha

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits