Mercury Swings 

For en tid tilbake så leste jeg Starship Grifters av Robert Kroese. Jeg likte sci-fi komedien hans og fant ut at jeg skulle lese mer av hva han hadde skrevet. Så nå har jeg lest novellen Mercury Swings.

Engelen Mercury jobber for apokalypsebyrået. Deres jobb er å sørge for at den himmelske plan går som planlagt. Noe den ikke helt har gjort i dette tilfellet. Mercury blir sendt til Eufrates-elven hvor det har blitt åpnet en jazzklubb. Nå er jo det i seg selv ikke så farlig, bortsett fra at dette er i tiden da området het Mesopotamia, og jazz skal ikke bli oppfunnet før 3800 år senere.

Dermed må Mercury ordne opp. Han later som om han er en talentspeider fra Babylon og prøver å få med seg saksofonisten som står bak det hele. Han skal nemlig hentes opp tidligere slik at jazzen ikke skal forstyrre den himmelske planen.

Novellen er litt for kort, for jeg får lyst til å lese mer. Den herlige humoren som jeg husker fra Starship Grifters er også å finne her. Jeg må se til å få lest de andre Mercury-bøkene også. Denne novellen var visst ment for å gjøre ventingen på den andre Mercury-boken lettere å håndtere. Hører veldig mye bra om den første. Basert på det vi får i den novellen her så er det nok masse sprø humor og gale ablegøyer i vente i bøkene.

Dette handler jo om engler og Guds plan for jorden, så om du ikke tåler at det blir brukt på humoristisk vis, så bør du kanskje styre unna denne. Men hvis du tåler det, så kjør på. Selv om det nok kanskje er best å lese den første boken, Mercury Falls, først. Jeg gjorde ikke det og det gikk greit å lese likevel, men ser på nettet at det er anbefalt.

Men det er en løs tråd som bekymrer meg litt. Hva skjedde med geita Taco? Jeg har bange anelser... ;)

#novelle #Mercury #jazz #Mesopotamia #eufrates #robertkroese #engel

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits