Marvel-tegneserier Februar 1966

Det går litt i rykk og napp med denne tegneserielesingen min, men jeg holder på fortsatt. Som dere sikkert vet så driver jeg med å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. De jeg klarer å finne selvsagt. Har ordnet meg et abbonement hos Marvel Unlimited som gir meg tilgang til det meste av deres digitale database. Veldig praktisk :)

Det er litt tungt å skrive av og til. Noen ganger er det lett som en plett å skrive morsomme sammendrag og tanker rundt tegneseriene jeg har lest. Andre ganger sliter jeg med å finne på noe interessant å si. Det hender jeg vurderer å bare lese videre uten å kommentere hver tegneserie. Bare skrive om de som engasjerer meg mest. Skal tenke på det. Inntil videre så gjør jeg bare som jeg alltid har gjort.

I alle fall, her er de 16 tegneseriebladene som Marvel ga ut i februar 1966:

Patsy and Hedy nummer 104Roy Thomas, Al Hartley og John Tartaglione

Et forlovelsesselskap med swingers? Sannsynligvis ikke, men jeg vet ikke sikkert da dette bladet ikke er tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Rawhide Kid nummer 50Larry Lieber, Carl Hubbell, Stan Lee og Paul Reinman

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så jeg får heller se litt på Westworld i stedet ;)

Tales to Astonish nummer 76Stan Lee, Gene Colan, Vince Colletta, Jack Kirby, Scott Edvard og Mickey Demeo

Prins Namor har nå endelig fått tronen sin etter den lange søken etter Neptuns trefork. Krigsherre Krang er beseiret og sendt i exil (og da kommer han nok tilbake for mer ugang senere) og den hardt sårede Lady Dorma blir puttet inn i revitaliseringsmaskinen for litt helbredelse. Alt ser ut til å ende bra til slutt, men så kommer det et jordskjelv.

Hulken ble truffet av T-våpenet i forrige nummert. De sendte ham inn i fremtiden til den alternative tidslinjen som har fått designasjonen Earth-6676. Hoveduniverset heter Earth-616 forresten. Der havner Hulken midt i en krig mellom kong Arkham og en fremtidig versjon av Henretteren (The Executioner). Hulk smash! ;)

Amazing Spider-Man nummer 33Stan Lee og Steve Ditko

Spider-Man er hardt såret etter kampen mot Doctor Octopus i forrige nummer. Men uansett hvor sliten han er, så må han fortsette. Tante May ligger jo døende på sykehus, og Peter må få brakt serumet som kan redde henne til doktor Connors. Dette dramatiske bladet ser jeg ofte på lister over Spider-Man blader som man bare må lese.

Fantastic Four nummer 47Stan Lee Jack Kirby og Joe Sinnott

Her er det veldig mye som skjer. De Fantastiske Fire beseirer Dragemannen og lar myndighetene ta seg av ham. De redder livet til Triton, men må la Seeker ta ham til fange. De sporer skipet til Seeker og finner hjemmet til Inhumans, rasen med supermennesker som menneskene deler jorden med. Black Bolt tar tilbake sin rettmessige krone fra den onde Maximus, men Maximus planlegger likevel å bruke sin Atmogun til å ta livet av alle menneskene slik at han kan herske over jorden. Black Bolt og de andre Inhumans konfronterer De Fantastiske Fire. Inhumans ønsker å forbli hemmelig, men Reed synes de bør ta del i verden.

Millie the Model nummer 135Roy Thomas, Stan Goldberg og Frank Giacoia

"Diskotek-dukken" Millie er heller ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Strange Tales nummer 141Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko og Frank Giacoia

Nick Fury og hans SHIELD mopper opp restene etter Hydra, som de beseiret i forrige nummer. Men snart lurer en ny fare. SHIELDs egen ESP-divison, som forsker på tankekraft, har skapt en ny fare: Mentallo, som slår seg sammen med oppfinneren The Fixer.

Etter langt om lenge så kommer vi endelig den avslutningen på den pågående historien. Doktor Strange og Dormammu blir endelig ferdige med duellen sin, og Doktor Strange vinner en knepen seier. Dermed må Dormammu nok en gang sverge at han ikke skal plage jorden lenger (han bryter nok løftet sitt denne gangen også tenker jeg). Men også her lurer nye farer, for noen av håndlangerne til Baron Mordo har plassert en bombe hjemme hos Doctor Strange.

Tales of Suspense nummer 74Stan Lee, Adam Austin, Gary Michaels, Jack Kirby og George Tuska

Iron Man er på dødens rand etter kampen mot Black Knight fra forrige nummer. Med sine siste krefter klarer han å ringe Pepper Potts og be om hjelp. Miss Potts ser ut til å ha utviklet superstyrke hun også, for hun er plutselig sterk nok til å hjelpe Iran Man i full drakt opp på beina. Hun kjører ham til fabrikken og kobler strøm til ham. Merkelig nok prøver hun ikke å se under masken hvem Iron Man er. Happy Hogan derimot, opereres for skadene sine. Legene bruker en utestet dings som Tony Stark har funnet opp. Den gjør Happy frisk, men forvandler ham også til en diger, skallet freak. Au da.

Captain America kjemper mot Sleeperne. Det er tre digre roboter som Red Skull bygde under krigen og som skulle aktiveres 20 år senere dersom nazistene tapte. Det er nå 20 år senere, nazistene er tapt, Sleepers er aktivert og de tre robotene har koblet seg sammen og er på vei til Nordpolen for å ødelegge jorden. Men Cap hopper ut av et fly med en flammekaster, så da kan jo alt skje ;)

Daredevil nummer 13Stan Lee, Jack Kirby og John Romita

Daredevil er i The Savage Land. Han har mistet sansene sine og den primitive Ma-Gor er ute etter å ta ham. Han ble jo fraktet dit av sjørøveren Plunderer i forrige nummer. Det viser seg at Plunderer er broren til Ka-Zar (Marvel sin Tarzan-versjon som bor i The Savage Land). Faren deres fant en gang et merkelig mineral som kan ødelegge alt av metall. Nøkkelen til hvor han gjemte mineralet ble delt i to og sønnene fikk hver sin del. Derfor er Plunderer ute etter å fange Ka-Zar. Han vil ha begge bitene av nøkkelen.

Fantasy Masterpieces nummer 1 

Et spesialblad som gjenopptrykker flere grøsserhistorier fra tiden før Marvel begynte med superheltene sine. Har lest de fleste av dem tidligere, da i de opprinnelige bladene. Og siden de opprinnelige bladene allerede er på Marvel Unlimited, så skjønner jeg egentlig godt at denne ikke er det. Er jo liten vits i å legge ut samme historier flere ganger.

Journey Into Mystery nummer 125Stan Lee, Jack Kirby og Vince Colletta

Dette er det siste bladet i serien Journey Into Mystery. Fra og med neste nummer så skifter det navn til Thor, men det fortsetter med samme nummerserie, så det første bladet i serien Thor er Thor nummer 126.

Så hva skjer i dette bladet? Jo, Thor avslutter kampen sin med The Demon, medisinmannen som fant en nornestein. Odin er sinna på Thor for at han fortalte Jane Foster om den hemmelige identiteten sin. Faktisk så sinna at han beordrer hele Asgard til å angripe Thor (føles litt ute av karakter for Odin dette her). I mellomtiden har Hercules ankommet jorden. Og pussig nok så støter han og Jane Foster på hverandre. Og plutselig glemmer Jane alt som den blonde norrøne guden hun er så forelsket i. For her er jo en annen muskuløs kjekkas.

Når Thor endelig kommer seg til Jorden igjen, får han kjeft av Jane og når han skjønner at hun er blitt hypp på Hercules, så bygger det opp til slåsskamp. Og det er nok den slåsskampen det nye Thor-bladet skal debutere med.

Modeling With Millie nummer 45Roy Thomas og Stan Goldberg

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så det blir verken noe Millie a go-go eller hullaballoo på meg :)

Patsy Walker Fashion Parade Annual nummer 1Stan Lee og Al Hartley

Jeg vet ikke så mye om dette spesialbladet, annet enn at det fikk kun en utgivelse. Regner med at det inneholder historier om Patsy. Bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, og finner heller ingen spesielle detaljer om det på marvel wikien.

X-Men nummer 17Stan Lee, Jack Kirby, Werner Roth og Dick Ayers

Etter å ha beseiret Sentinels i forrige nummer er de skadde X-Men (Iceman, Beast og Cyclops) send til sykehuset for behandling. Legene, og pressen, er litt skuffet over at de ikke har noen lovhjemmel til å kreve at de tar av seg maskene. Men det blir ikke noe særlig tid til hvile og ro. En etter en drar X-Men hjem til skolen, hvor de en etter en blir beseiret av en mystisk inntrenger. Mystisk og mystisk. Jeg skjønte det var Magneto med en gang den øksen fløy etter Angel. Og midt oppi dette så kommer foreldrene til Angel på besøk. Ai ai ai. Hvordan skal dette gå?

Avengers nummer 25Stan Lee, Don Heck, Dick Ayers og Stan Goldberg

Doktor Doom drømmer fortsatt om å beseire De Fantastiske Fire, men denne gangen ønsker han å sette skrekk i dem ved å beseire Avengers. Foreldreløse Scarlet Witch og Quicksilver får nyss i at de har en tante som bor i Latveria. Ingen tar seg tid til å tenke over at det er lander hvor Doktor Doom hersker. I stedet reiser Avengers dit umiddelbart for å prøve å finne familien til søsknene. Med en gang de ankommer blir de arrestert. Og når de prøver å rømme så dekker Doom hele landet med en plastkuppel slik at ingen kommer seg verken ut eller inn. De Fantastiske Fire ønsker å hjelpe, men de amerikanske myndighetene vil ikke skape internasjonalt bråk og nekter dem å dra. Dermed må Avengers overvinne Doom alene.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 27Stan Lee, Dick Ayers og John Tartaglione

Nick Fury er jo en av de virkelige sentrale personene i Marvel-universet (ikke nå, men han blir det). Da synes jeg det er litt rart at ikke hele denne serien ligger på Marvel Unlimited. Det var bare de første bladene som gjorde det. Og dette ser jo ut til å være historien om hvordan han skadet øyet sitt. Jeg får bare håpe at resten av denne serien blir lagt til etter hvert. Hver uke blir det jo lagt til både nye og eldre tegneserier i basen til Marvel Unlimited. Har håpet.

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #steveditko #johnromita #georgetuska #adamaustin #namor #submariner #krang #dorma #hulk #brucebanner #executioner #generalross #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #inhumans #dragonman #blackbolt #seeker #Maximus #medusa #Crystal #lockjaw #gorgon #karnak #triton #mattmurdock #daredevil #kazar #plunderer #tonystark #ironman #pepperpotts #happyhogan #captainamerica #steverogers #Shield #nickfury #colonelfury #hydra #mentallo #fixer #avengers #hawkeye #scarletwitch #Quicksilver #doctordoom #doctorstrange #dormammu #baronmordo #peterparker #spiderman #auntmay #jjonahjameson #xmen #charlesxavier #professorx #cyclops #beast #angel #jeangray #iceman #magneto

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits