8. desember

Bak dagens luke finner vi: Tim Allen! 

I dag tenkte jeg å gå for noe mer tradisjonelt og julete. Så da ble det julekomedien Christmas With the Kranks, eller O Jul Med Din Glede som den heter på norsk.

Mamma og pappa Krank (Jaime Lee Curtis og Tim Allen) må feire jul alene, for datteren er i Sør-Amerika med Fredskorpset. Etter en våt og regnfull dag får de en ide: de hopper over julen og bruker pengene til å dra på et karibisk cruise. Venner og naboer reagerer på at de plutselig ikke skal være med på julefeiringen. Den årlige festen blir avlyst, de kjøper ikke juletre og pynter heller ikke huset. De blir svært så upopulære.

Og på julaften morgen, dagen før de skal på cruise, ringer telefonen. Datteren kommer hjem for å feire jul, og hun har med seg sin nye kjæreste. Det blir med ett litt travelt med å finne frem julepynten og å handle inn mat for å si det sånn :)

Traileren:

jiPMySZo0Sc


Ja, dette er en teit komedie. Tim Allen og Dan Akroyd (en av naboene) er jo slik vi kjenner dem fra masse andre komediefilmer. Men dette er også en varm og lun julefilm. Etter den første halvdelen, som egentlig bare inneholder standard humorsekvenser, så er den siste delen full av fin juleånd og god julestemning. Slutten er kjempefin og helt i tråd med hvordan det skal være i julesesongen.

Dette er ikke den første gangen jeg har sett denne, og det blir sikkert ikke den siste heller. Er ikke slik at jeg må se den hvert år, men det er en kjempefin film å ta for seg en gang i blant.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #film #komedie #julefilm #timallen #danakroyd #jaimeleecurtis #cheechmarin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits