Odd og frostkjempene 

I dag har jeg lest litt Neil Gaiman. Kom over denne illustrerte utgaven av Odd and the Frost Giants og måtte bare lese den. Selv om det egentlig er mer en barnebok.

Det handler om vikinggutten Odd. Han fikk et tre over det ene beinet sitt og er halt, noe som gjør ham annerledes enn de andre vikingene. Noe han egentlig var før han skadde beinet også. En ekstra lang vinter får han nok av fosterfaren og sniker seg ut om natten for å sove i det gamle huset sitt. Der de bodde før hans egentlig far døde i et vikingraid.

Ute i skogen støter han på en ørn, en bjørn og en rev. Disse er egentlig gudene Odin, Tor og Loke. Åsgard er blitt tatt over av frostkjempene (takket være en full Loke) og gudene har blitt forvandlet til dyr. De trenger hjelp av Odd til å få byen sin tilbake.

Slik starter dette eventyret om vikinger og norrøn myologi. Og boken er rikt illustrert med masse fine tegninger av Chris Riddell. Det gir jo leseropplevelsen et ekstra løft. Boken er ikke så lang, og den er lettlest og barnevennlig. Neil Gaiman er jo en mester i å skrive.

Boken har også en veldig god moral. Måten alt ble løst på var jo skikkelig fin.

Jeg likte denne, selv om jeg er noe eldre enn målgruppen. Det hjelper kanskje at jeg har sansen for mytologi, og særlig norrøn mytologi. Hvis jeg noen gang får barn så kommer jeg sikkert til å lese denne for dem.

#bok #bokanmeldelse #neilgaiman #chrisriddell #odd #frostkjempe #viking #norrønmytologi #odin #tor #loke #åsgard

2 kommentarer

lisarorvik

06.11.2016 kl.14:04

Så spennende :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

Anders

09.11.2016 kl.20:02

lisarorvik: Takk :) Skal se på det

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits