6. desember

Bak dagens luke skjuler det seg: Bakervarer! 

Candy Canes and Criminals av M.E. Harmon er den tredje historien i matkrim-serien HoneyBun Shop Mysteries. Den ble først utgitt i desember 2015 og har da selvfølgelig juletema :)

Ali er bakeren i HoneyBun, et bakeri/sandwichsjappe i New York. I tillegg til å bake godsaker så hjelper hun politiet med å løse mordsaker. For hun er alltid sånn tilfeldigvis til stedet og legger alltid merke til detaljer som politiet misser.

I parken like ved bakeriet så er det en julefestival. Hun har blitt venner med Doug, en alkoholisert boms, som er veldig god til å spille julenisse. Hans tvillingbror, som er en millionær, har skaffet ham julenissejobben på festivalen. Men midt under julegaveutdelingen til barna skjer tragedien. Et dødsfall skjer og Ali må nok en gang guide politiet i retning morderen.

Til tross for at det sikkert ble masse traumatiserte barn her, så kalles dette for "cozy mystery". Personlig synes jeg sjangeren heller skulle kalles matkrim, da "detektiven" i slike historier nesten alltid driver med matlaging. Her baking.

I alle fall er dette en kort novelle med mord og julestemning. Så absolutt passende lesning i adventstiden :)

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpnes en ny luke med nerdete juleunderholdning :)

#jul #julekalender #krim #matkrim #mord #nisse #newyork

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits