Dabangg 

Bollywood-filmer er noe helt for seg selv. I kveld så jeg actionfilmen Dabangg (tror det betyr fryktløs). Og den var kjempegøy.

Salman Khan spiller politimannen Chulbul Pandey. Solbriller, bart og like korrupt som Michael Chiklis var i Shield. Bare litt gal i tillegg. Han dukker unna kuler, slenger skurker veggimellom og kan komme med en fisevits samtidig. Vi snakker macho macho man her altså. Og masse med spaghetti-western-aktig musikk til.

Han har et anstrengt forhold til sin stebror (Arbaaz Khan) og stefar (Vinood Khanna), forelsker seg i den vakre Rajjo (Sonakshi Sinha) og legger seg ut med den enda mer korrupte og ufine politikeren Chedi Singh (Sonu Sood). Det er masse som skjer. Chulbul er ikke noen snill mann. Han er en tøffing og til tider en bølle. "Doktoren sa du hadde bare noen dager igjen å leve. Jeg dro til ham så nå får du leve lenger." Men han har sjarm. Selv om jeg ikke liker hva han gjør og hvordan han behandler folk, så er det ham jeg sitter og heier på. For alle bortsett fra damene er mer eller mindre korrupte og skurkete.

Har sett på nettet at filmen har fått en del kritikk for å glorifisere Chulbul som er frekk mot sine eldre og rett og slett en ufin kar til tider. Det kan jeg egentlig skjønne. Men filmen er underholdende for det.

Han skal til å skyte en skurk, men så ringer skurkens mobiltelefon. Chulbul begynner å danse til ringetonen og lar skurken leve, for det er kjenningsmelodien til Salman Khans forrige film, Wanted. Er ikke det morsomt så vet ikke jeg. (ok, jeg forstod ikke greia med ringetonen før jeg leste om det på imdb etterpå, men det er litt kult)

Dabangg er et helsprøtt sammensurium av action (Matrix-lene-seg-tilbake-i-slow-motion-action til tider), familiedrama, kjærlighetsdrama, tragedie og musikal. Jepp. Chulbul denger skurker og så tar han seg en sang og en dans. For det er slik ekte menn gjør i Uttar Pradesh.

Dette er vel den fjerde Bollywood-filmen jeg har sett. Og akkurat som de andre er det en herlig opplevelse. Blir både wow!-øyeblikk, hoderisting og rå latter til tider. Det er en merkelig kultur de har i India. Særlig rundt giftemål og kurtise. Eller så er det bare merkelige filmer jeg har sett :)

BLV4t3VIBh8


 

Dabangg 2 er bestilt. Jeg gleder meg til å se mer fra Bollywood.

#film #indiskfilm #dabangg #Bollywood #action #drama #politi #korrupsjon #salmankhan #arbaazkhan

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits