Magiske damer 

Black Magic Women er den andre boken i superhelt-serien Action Figures av Michael Bailey.

Denne serien handler om Carrie og hennes venner (alle går fortsatt på skolen). De har superkrefter og ønsker å være superhelter. Da må de ikke bare kjempe mot superskurker, holde identitetene sine hemmelige for familie og venner, men også vinne respekten til de voksne og etablerte superheltene. Langt i fra en enkel oppgave.

Etter hendelsene i den første boken er gjengen nå halvveis akseptert og får blir med Concorde og de voksne heltene på oppdrag av og til. Nå er det en ny og skummel fare som truer: magi. Nekromantikeren Black Betty (Bam-A-Lam!) har skumle planer som involverer påkalling av demoner. Superheltene blir nødt til å få hjelp av Dr. Enigma, en kvinnelig magiker.

Jeg vil egentlig ikke si så mye mer om selve handlingen, for da forsvinner jo moroa for de som ikke har lest boken enda. Det er spennende, morsomt og underholdende. Jeg likte den første boken i serien, og oppfølgeren klarer å opprettholde kvaliteten og moroa. Veldig fornøyd og har lyst til å lese bok 3.

Stemningen, kameraderiskapet i vennegjengen og humoren minner meg veldig om Buffy the Vampire Slayer. Bortsett fra at denne bokserien handler om superhelter og ikke vampyrer. Likte du Buffy, så vil du nok like denne også. Det er mye som minner meg om den, blant annet det av og til anstrengte forholdet mellom Carrie og hennes mor, samt hvor vanskelig det er å gå på date når man plutselig må ut for å redde verden. Det er også (naturlig nok) masse likheter til superhelt-tegneserier. Jeg ser mest fra Marvel som jeg er mest kjent med, men også en del fra DC.

Så hvis du liker superhelter så bør du ta en titt på Action Figures. Men start helst med den første boken :)

#bok #bokanmeldelse #michaelcbailey #actionfigures #magi #superhelt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits