Marvel-tegneserier August 1965

Nok en måned med Marvel-tegneserier er gjennomlest. Jeg har det kjempegøy med tegneserielesingen og går bare rett på så jeg kan lese videre :) Her er de 13 tegneseriebladene Marvel ga ut i august 1965. 

Patsy and Hedy nummer 101Stan Lee og Sol Brodsky

Denne serien er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest hva karrierejentene holder på med.

Rawhide Kid nummer 47Larry Lieber

Dette bladet er dessverre ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg vet ikke hva som skjer på elvebåten.

Strange Tales nummer 135Stan Lee, Jack Kirby og Steve Ditko

En stor og meget velkommen forandring. Det er slutt på Torch/Thing historiene som ofte var veldig tullete. Fra og med nå tar Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. over deres del av dette bladet. S.H.I.E.L.D. står for Supreme Headquarters International Espionage Law-enforcement Division. Det blir etter hvert omgjort til noe annet.

Colonel Nick Fury (dette er altså nåtid og ikke under 2. verdenskrig hvor han var en sersjant) jobber for CIA med antispionasje. Dette vet vi da han besøkte Fantastic Four en gang, og siden Captain America har sendt ham brev og bedt om en jobb. Nå blir Fury kontaktet av en gruppe verdensledere og får tilbudet om å lede SHIELD (jeg dropper punktumene fra nå av, håper et er greit). Målet er å overvinne forbryterorganisasjonen Hydra som ønsker verdensherredømme. Jeg får en skikkelig James Bond-følelse av denne, med alle tekniske duppeditter og våpen. Tony Stark er der som våpendesigner (han har en finger med i mye han). Og allerede før Fury får sjanse til å akseptere jobben, så er det attentatforsøk mot ham. Og i Hydraleiren møter vi en mystisk dame som tar på seg oppdraget med å drepe Fury. Vi vet det ikke enda, men hun er Laura Brown, datteren til Arnold Brown som er Imperial Hydra (lederen). Denne serien tror jeg blir veldig bra. I hvert fall bedre enn Torch-historiene har vært.

Doctor Strange viser også stor forbedring. Jeg synes tegningene er blitt stiligere og historien (vi er i en veldig lang føljetong) er spennende. Strange leter fortsatt etter Eternity, som den komatøse Ancient One ba ham om å finne. Strange oppsøker Sir Baskerville, uvitende om at Baskerville jobber for den onde Baron Mordo. Og i den andre dimensjonen så har Dormammu oppdaget at den hvithårede jenta (Vi har ikke fått vite at hun heter Clea enda) hjalp Doctor Strange ved å distrahere ham tidligere. Masse dramatikk her nå. Dette var den tegneserien jeg hadde mest lyst til å bare hoppe over i begynnelsen. Nå ser jeg faktisk frem til å lese den.

Tales to Astonish nummer 70Stan Lee, Gene Colan og Jack Kirby

Også i dette bladet er det en stor forandring. Historiene om Giant-Man/Ant-Man og Wasp er fjernet og i stedet får vi Namor. Giant-Man syntes jeg var ok, ikke den beste men heller ikke den verste tegneserien. Namor likte jeg ikke da jeg leste den første serien hans fra 40-tallet. Og i sølvalderen (som denne tegneserieepoken kalles) så har jo Namor vært en skurk.

I Daredevil nummer 7 fikk Namor høre at Krang hadde stjålet tronen hans i Atlantis. Og her starter det nå. Namor kommer hjem og oppdager at Krang hersker. Dorma er sur fordi Namor ikke elsker henne og angir ham. Så ombestemmer hun seg og hjelper ham med å rømme igjen (kvinnfolk asså!). For å få tronen sin tilbake setter Namor ut på leting etter Neptuns Trident. Hvis han finner den vil den bevise at han er den verdige herskeren over Atlantis. Men han kommer ikke så langt. Han ender opp fanget i en hule sammen med en kjempeblekksprut og historien fortsettes i neste nummer. Jeg er ikke solgt. Liker ikke Namor og til og med tegningene virket dårlige. Stilen minnet meg om seriene fra Marvels gullalder (40-tallet).

Hulk-historien er heldigvis bedre. Der endte det jo sist med at Bruce Banner ble skutt og døde. Rick Jones stjeler liket hans og tar det med til det gamle laboratoriet hans. Der bruker han gammastrålen til å forvandle ham til Hulk igjen. Det fungerer, og nå har han Hulks kropp og Banners hjerne. Men hvis han forvandler seg tilbake til Banner igjen, så vil kulen i hodet hans trolig ta livet av ham. En vanskelig nøtt det der.

Ellers så driver jo Leader fortsatt med sine skurkestreker. Han har nå bygget en gigantisk humanoide og angriper en rakettbase med den.

Amazing Spider-Man nummer 27Stan Lee og Steve Ditko

Spider-Man er fortsatt best :)

Sist endte det med at Spider-Man ble fanget av Green Goblin. Green Goblin tar ham med til møtet hvor Crimemaster prøver å bli valgt som leder for alle gangsternen, men med Spider-Man som fange så heller de mot Green Goblin i stedet. De skal til å avmaske Spider-Man (Goblin prøvde tidligere men Spidey hadde limt masken på siden han nå bruker et billig karnevalskostyme etter at tante May kastet drakten hans) da politiet stormer inn. Spider-Man kommer seg løs og det blir skikkelig med action.

Mysteriet om hvem Crimemaster og Green Goblin er har stort fokus i dette bladet. Foswell, som tidligere var gangsteren Big Man, var nok hovedmistenkt for mange. Det var ikke ham. Crimemaster viser seg til slutt å være Nick Lewis, en gangsterboss som vi ikke har møtt før. Green Goblin er fortsatt på frifot og med identiteten sin intakt. Han tenker nå å ligge i skjul en stund og så angripe igjen når Spider-Man minst venter det. Den siste biten der hvor det er ment at man skal tro at Foswell er Green Goblin, men så avsløres det at han var tysteren Patch. Den var skikkelig kul. Spider-Man er best :)

Fantastic Four nummer 41Stan Lee og Jack Kirby

Ben Grimm er sur fordi han måtte bli forvandlet tilbake til Thing igjen. Det var i forrige nummer da de sloss mot Doctor Doom. Nå bestemmer Thing seg for å forlate Fantastic Four. Mens han er alene og sover, blir han kidnappet av Frightful Four. Wizard hjernevasker Thing til å adlyde bare ham. Og til å angripe sine tidligere lagkamerater...

Tales of Suspense nummer 68Stan Lee, Al Hartley, Don Heck og Jack Kirby

Morgan Stark, søskenbarnet til Tony har litt gamblinggjeld. Grev Nefaria tvinger ham til å ødelegge Tonys rykte. Med en illusjonmaskin får de Tony til å se romvesener og andre ting, men når han forteller folk om det er de borte. Dermed begynner folk å tro at det har rablet for milliardæren. Men til alt hell dukker det opp noen ekte romvesener som Iron Man kan bekjempe. Dermed blir ryktet til Tony reddet, og Morgan får enda flere vanskeligheter med Grev Nefaria.

Sist så skulle den hjernevaskede Captain America til å skyte en av de alliertes ledere. Men han overkommer plutselig hjernevaskingen, denger nazistene og alt er bare fryd og gammen igjen. Så senere, når Steve Rogers (Cap) frakter en krigsfange, rømmer krigsfangen og stjeler prototypen til et nytt og hemmelig våpen. Dermed må Captain America og Bucky fikse biffen atter en gang.

Daredevil nummer 9Stan Lee, Wallace Wood og Bob Powell

Karen Page har mast lenge på Matt Murdock at han må besøke øyekirurgen va Eyck for å få operert øynene sine, slik at han kanskje kan se igjen. Matt er jo redd for at det vil ødelegge supersansene hans, men han drar til Lichtenbad likevel. Der blir det ingen øyeoperasjon, for hertugen, Klaus Kruger, styrer landet med jernhånd og har en hær av ridderroboter som terroriserer lokalbefolkningen. Daredevil blir nødt til å hjelpe opprørerne. Og i tumultene så finner van Eyck ut av identiteten til Daredevil, men han tar den med seg i graven i det han ofrer livet for å stoppe hertugen i å sende ut radioaktiv gass mot befolkningen.

Journey Into Mystery nummer 119Stan Lee og Jack Kirby

Her fortsettes det fra forrige nummer. Thor er i kamp med The Destroyer, som er så sterk at bare Odin kan beseire ham. Men Odin har sin årlige sovestund. Loki prøver for en gangs skyld å hjelpe Thor (for Odin vil skjønne at det er han som står bak), men han får ikke lov til å vekke Odin. Dermed ser han seg nødt til å søke hjelp hos Norne-dronningen. Masse gudeintriger på gang. Thor klarer til slutt å overliste Destroyer, og Odin straffer Loki ved å gjøre ham til tjener hos heksemesteren Ularic.

Modeling With Millie nummer 40Stan Lee og Stan Goldberg

Denne serien er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest bladet.

Patsy Walker nummer 122Al Hartley og Frank Ray

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det.

Avengers nummer 19Stan Lee, Don Heck og Dick Ayers

En sverdsvingende skurk som kaller seg The Swordsman (han har forresten en fortid med Hawkeye) ønsker å bli med i Avengers, men de vil ikke ha skurker på laget (han er ikke reformert som de andre er). Dermed planlegger Swordsman en hevn. For en stund siden skrev Captain America et brev til Nick Fury for å spørre om en jobb hos ham i CIA. Nick Fury har jo nettopp fått jobb som leder i SHIELD og har ikke fått brevet. Det ble nemlig stjålet av Hydra-agenter som leter etter Fury. De kastet brevet og det ble plukket opp fra gaten av en skurk ved navn Blackie. Han solgte det så til Swordsman. Swordsman skriver da et falskt svarbrev til Cap og med det lurer ham inn i en felle. Hawkeye, Quicksilver og Scarlet Witch oppdager lureriet og drar for å redde Cap. Det hele slutter med en skikkelig kliffhænger.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 21Stan Lee og Dick Ayers

Sersjant Nick Fury og hans kommandosoldater blir sendt til Tsjekkoslovakia for å redde kona og datteren til en av de alliertes våpendesignere. Enklere sagt enn gjort, for hjemtransporten slår feil og de blir nødt til å kjempe seg gjennom både det okkuperte Tsjekkoslovakia og det okkuperte Frankrike. Har virkelig sansen for dette bladet. Det gir en herlig variasjon til alle superheltbladene til Marvel.

 

 

Det var tegneseriene som Marvel ga ut i august 1965. Jeg kommer snart tilbake med bladene fra september :)

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #steveditko #genecolan #alhartley #donheck #wallywood #bobpowell #dickayers #nickfury #colonelfury #Shield #hydra #imperialhydra #doctorstrange #baronmordo #dormammu #namor #submariner #dorma #krang #brucebanner #hulk #rickjones #bettyross #glentalbot #generalross #thunderbolt #peterparker #spiderman #greengoblin #crimemaster #auntmay #jjonahjameson #bettybrant #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #frightfulfour #wizard #Sandman #trapster #pastepotpete #medusa #tonystark #ironman #countnefaria #happyhogan #pepperpotts #steverogers #bucky #captainamerica #redskull #mattmurdock #daredevil #foggynelson #karenpage #thor #odin #loki #balder #destroyer #avengers #hawkeye #Quicksilver #scarletwitch #swordsman #sgtfury #howlingcommandos #dumdumdugan

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits