Magadheera 

For ikke så lenge siden så jeg den indiske filmen Bahubali og syntes den var kjempebra. La merke til at den filmen stadig ble sammenlignet med Magadheera og fant ut at jeg måtte se den også. Magadheera er også regissert av S.S. Rajamouli, som lagde den fantastiske Bahubali.

Jeg kan se hvorfor filmene sammenlignes. De har begge heftige sverdsvingende scener. Men Magadheera er ganske annerledes. Med sine neste tre timer så er den på et vis to filmer i en. Reinkarnasjon og to fortellinger med de samme skuespillerne har jeg blitt fortalt er ganske vanlig i indiske filmer.

Det starter mer som en romantisk forvekslingskomedie (med sang og dans selvsagt) og så blir det historisk action, før det blir moderne action igjen.

Harsha (Ram Charan) lever av å gjøre motorsykkelstunts. En dag dulter han borti en dame (uten å se ansiktet hennes) og får noen visjoner fra sitt tidligere liv som sier at dette er hans store kjærlighet. Han begynner en febrilsk leting etter dama. Han møter ei dame som sier hun kjenner Indu (Kajal Aggarwal) og hun skal hjelpe ham med å finne henne. Det han ikke vet, som hun synes er veldig morsomt, er at det er hun som er Indu. Det er kanskje rart å se det nedskrevet slik, men når man ser filmen så gir det mening. Konflikten kommer av søskenbarnet hennes Raghubeer (Dev Gill). Dæven, hvor perfekt han er til å spille skurk. Det bare oser slesk ondskap av ham. Raghubeer er forelsket i Indu, og vil ha henne, men en gal (eller ikke så gal) spåmann forteller ham at han må drepe Harsha først.

Etter hvert så lærer alle disse at de er reinkarnert og møtte hverandre 400 år tidligere. Mitravinda (Kajal Aggarwal) var en prinsesse med to beilere: den heroiske krigeren Khala Bhairava (Ram Charan) og den slemme krigeren Ranadev Bhilla (Dev Gill). Kongeriket er også under angrep av styrkene til Sher Khan (Srihari) og det går ikke så bra til slutt. Det er derfor de alle er gjenfødt på samme tid 400 år senere. For å gi kjærlighetsdramaet en skikkelig slutt.

Jeg synes helt klart at Bahubali er mye bedre, men Magadheera er en veldig bra film den også. Det er teite sanger, action, romantikk, drama og med litt herlig humor. I en av musikksekvensene er det en dame som forsteiner menn ved å riste på puppene. I samme musikksekvens så var det en litt merkelig dansekonkurranse mellom Harsha og en annen fyr. Den andre fyren er faren til skuespiller Ram Charan, den macho superstjernen (ifølge imdb) Chiranjeevi. Er sikkert masse andre referanser jeg ikke fikk med meg da jeg ikke er så bevandret innenfor indisk film.

Har du lyst til å prøve deg på en Bollywood-film så kan Magadheera være et sted å starte. Her er traileren:

cZsgbK4qY-I


Det ser jo tøft ut ikke sant? Det er tøft, og merkelig, og crazy til tider. Men også herlig. Det å se en indisk film i stedet for den amerikanske typen jeg er vant til, er som å steppe inn i en helt annen verden. En verden hvor, uansett hvor ille ting blir, er det alltid rom for en morsom dans.

Er det noen som vet om kule indiske filmer, så tar jeg med glede imot forslag. Jeg har lyst til å se flere. Har hørt rykter om en der en mann blir reinkarnert til en flue og må så (som en flue) beskytte den han elsker. Den tror jeg blir skikkelig crazy. Vurderer å se den.

#filme #indiskfilm #magadheera #drama #action #romantikk #Bollywood #tollywood #telugu #reinkarnasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits