Metaphase 

Metaphase er en litt annereldes superhelttegneserie. Helten har nemlig Downs syndrom.

Faren til Ollie er superhelten Sentinel, og er alltid ute og redder folk. Ollie drømmer om å også bli en superhelt en dag, men med sine hjerteproblemer og det at han har Downs syndrom så mener faren at det ikke vil skje. Så en dag ser Ollie en reklame på tv. Det er et firma som sier at de kan gi deg superkrefter. Dette må selvsagt Ollie prøve. Og selvsagt er ikke alt slik det virker å være...

Syntes dette var en fin tegneserie. Ikke bare er det en spennende superhelthistorie, men det er også en historie om at man trenger ikke supermannstyrke for å bli en helt.

Metaphase er skrevet av Chip Reese, som selv har en sønn med Downs syndrom, og tegnet av Kelly Williams.

Jeg støttet Alterna Comics på Kickstarter for en stund siden og fikk tilsendt noen av tegneseriene deres. Deriblant denne. De har laget mye bra. Tegningene er riktignok ikke alltid like finpolerte som hos de store tegenserieselskapene, men de har litt mer sjel, hvis man kan bruke det ordet. Her gjør tegneren alt selv i stedet for å sende skissene over til nestemann som tusjer og så sender dem videre til noen som fargelegger. Har ikke lest alle tegneseriene jeg fikk enda, men hver gang jeg plukker ut en så er det noe interessant å finne.

#tegneserie #alterna #alternacomics #metaphase #downssyndrom #superhelt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits