Daikaijû kettô: Gamera tai Barugon 

I dag ble det japansk kaiju-film. Gamera vs Barugon er den andre filmen om monsterskilpadden Gamera. Filmen er skrevet av Niisan Takahashi og regissert av Shigeo Tanaka. I den første filmen så endte det med at Gamera ble lurt inn i en rakett og skutt opp i verdensrommet. Denne raketten traff en meteoritt og Gamera kom seg løs. Tilbake på jorden fortsetter Gamera å angripe elektriske installasjoner.

Så skifter filmen fokus og vi møter en liten gjeng i Osaka som drømmer om å bli rike. De reiser til Ny Guinea på jakt etter en diger opal. De bryr seg ikke om de innfødtes advarsler og drar til hulen likevel. Når de finner opalen så viser Onodera (Koji Fujijama) sine sanne farger og tar livet av sine følgesvenner. Keisuke (Kojiro Hongo) overlever og gjennom den vakre innfødte Karen (Kyoko Enami) får han høre sannheten. Opalen er et egg. Og fra det egget klekkes monsteret Barugon.

Onodera frakter med seg "opalen" hjem til Japan. Og utenfor Kobe (der har jeg vært!) klekkes egget. Barugon er en diger øgle med ispust og som kan skyte en dødelig regnbuestråle fra ryggen sin (jeg tuller ikke). Og med to gigantiske monstre som løper rundt i Japan, er de jo nødt til å møtes. Det blir en duell mellom Gamera og Barugon.

Filmen er fra 1966 og det merkes litt på spesialeffektene. Gamera og Barugon er jo to karer i gummidrakter som krabber rundt og knuser miniatyrer. Men det er litt gøy lell. Egentlig synes jeg at den beste delen av filmen var den med opaljegerne. Før monstrene dukket opp.

Tempoet er litt tregt i forhold til moderne filmer, så en del vil nok synes denne er litt kjedelig. Det var langt i fra den beste filmen jeg har sett, men den var ikke så ille til å være en monsterfilm fra sekstitallet. Faktisk bedre enn den første Gamera-filmen, da den menneskelige biten av filmen var mye bedre. Det at det ikke er merkelige unger med er jo et stort pluss.

Fant en trailer, selv om den ikke har så veldig god bildekvalitet:

vx1Yh7jtvYk


Jeg har flere Gamera-filmer liggende på lur (har faktisk funnet alle bortsett fra den nyeste fra 2006) og skal se dem alle etter hvert. Blir spennende å se hvordan monsteret Gamera utvikler seg opp igjennom årene.

#film #gamera #barugon #kaiju #monsterfilm #japanskfilm #Osaka #kobe #japan #opal #nyguinea

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits