Marvel-tegneserier Juli 1965

Da har jeg fått lest igjennom nok en måned med Marvel-tegneserier. Som dere vet har jeg tatt på meg det gale prosjektet å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene (som er relevante) i den rekkefølgen de ble utgitt. Dette for å bli skikkelig kjent med Marvel-universet. Tidligere, hver gang jeg leste en Marvel-tegneserie så ble det hele tiden henvist til noe som hadde skjedd tidligere, eller det var tydelig at karakterene hadde hatt tidligere opplevelser. Irriterte meg at det var noe jeg ikke visste. Så da skal jeg lese dem alle. Skal prøve i hvert fall :)

I juli 1965 ga Marvel ut disse 12 tegneseriebladene:

Kid Colt Outlaw nummer 123Stan Lee og Jack Keller

Dette bladet har jeg ikke lest. Det er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Tales to Astonish nummer 69Stan Lee, Al Hartley, Bob Powell og Jack Kirby

Fortsetter fra forrige blad. Den Menneskelige Snurrebass har kidnappet Wasp og Giant-Man må redde henne. Selvsagt ved å gå inn i en livsfarlig felle. Dette er foreløpig den siste gangen at Giant-Man er i Tales to Astonish. Fra og med neste nummer er det Namor som får historier i bladet. Hulk er fortsatt med, og det kommer han til å være helt til bladet skifter navn til The Incredible Hulk.

Hulk-historien er også en fortsettelseshistorie. Leader har stjålet Absorbatron, oppfinnelsen til Bruce Banner, og har kidnappet Hulken. Men det å kidnappe Hulken er farlige saker. Snart er Hulk våken igjen og i knusehumør. Men historien får en dramatisk slutt. For etter kampen mot Leader er Hulken forvandlet tilbake til Bruce Banner. Det slutter med at Rick Jones, som vil redde ham, og Glen Talbot, som er overbevist om at Bruce er en forræder, finner en døende Bruce som ikke lenger har puls. Jeg vet at han overlever, men kan tenke meg at fansen var fullstendig sjokkert og spent i 1965.

Two-Gun Kid nummer 76Stan Lee og Dick Ayers

Dette bladet har jeg ikke lest. Det er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Amazing Spider-Man nummer 26Stan Lee og Steve Ditko

Tante May har kastet Spider-Man kostymet (da hun tror det er et karnevalskostyme). Dermed har Peter et lite problem. Hvordan skal Spider-Man kunne bekjempe kriminalitet nå? Og på damefronten er både Betty og LIz sure på ham. Det er også masse styr i byens underverden. Både Green Goblin og den mystiske Crimemaster kjemper om kontrollen. Og det store mysteriet er jo hvem Green Goblin og Crimemaster er. Historien slutter med en skikkelig kliffhænger. Spider-Man serien er min absolutte favoritt blant bladene fra denne årgangen.

Fantastic Four nummer 40Stan "The Man" Lee og Jack "King" Kirby

Dette bladet fortsetter fra forrige nummer. Doctor Doom har erobret Baxter-bygningen mens De Fantastiske Fire har mistet kreftene sine og trenger hjelp fra Daredevil. Reed har selvsagt en vitenskapelig duppedings som vil gi dem kreftene tilbake igjen, og mens Daredevil distraherer Doom så går de etter den. Det hele slutter med at Thing grisebanker Doom, men Ben er litt opprørt over at han er Thing igjen. Han har jo hele tiden lengtet etter å bli menneskelig igjen. Og nå har han tenkt å slutte i F4! Stan Lee er blitt glad i sine kliffhængere :)

Millie the Model nummer 129Stan Lee og Stan Goldberg

Dette bladet har jeg ikke lest. Det er heller ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Strange Tales nummer 134Stan Lee, Bob Powell og Steve Ditko

The Watcher, som egentlig ikke har lov til å blande seg i tidens gang, sender Torch og Thing tilbake i tiden for å stoppe Kang. Kang har fanget Merlin og er i ferd med å ta over kong Arthurs riddere. Dette i et forsøk på å endre historiens gang slik at Fantastic Four og Avengers ikke lenger skal eksistere. Torch frigjør Merlin mens Thing slåss mot ridderne. Egentlig er ikke dette den ekte Merlin, men Maha Yogi som tok over identiteten til Merlin mens han dro sammen med Black Knight for å kjempe mot Morgan Le Fay. Marvel-universet kan være ganske så komplisert :)

Dette er også den siste gangen Thing og Torch er i Strange Tales. Fra og med neste nummer så tar Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. over. Gleder meg til å lese den.

Doctor Strange kjemper fortsatt mot Baron Mordo, som igjen får hjelp av Dormammu. The Ancient One er i koma, men hans siste ord var Eternity. Så nå må Strange finne ut hva det betyr, mens Mordos håndlangere jakter på ham.

Tales of Suspense nummer 67Stan Lee, Don Heck og Jack Kirby

I sitt gjemmested på norskekysten sitter Grev Nefaria, lederen for den internasjonale forbryterorganisasjonen Maggia som Avengers beseiret tidligere. Nefaria har en drømmemaskin som han nå skal bruke til å ta hevn. Hans første offer er Iron Man. Mens Iron Man prøver å få Happy til å komme tilbake (han sa opp jobben sin i forrige nummer) slår Nefaria til. Iron Man sovner og blir plutselig angrepet av flere av skurkene han har kjempet mot tidligere. Hvis han dør i drømmen, så dør han i virkeligheten også. Nefaria håper at Iron Man skjønner at det bare er en drøm og da taper for å bli ferdig med det. Men Iron Man bare kjemper videre. Helt til drømmemaskinen eksploderer og Iron Man våkner igjen. Det var den planen.

Captain America derimot, han er dopet og hjernevasket av Red Skull. Nå kjemper han for nazistene og Hitler. De sender ham til London for å drepe de allierte styrkenes generaler. Nok en gang slutter det med en kliffhænger, akkurat idet pistolen avfyres mot en general.

Journey Into Mystery nummer 118Stan Lee og Jack Kirby

I forrige nummer klarte Thor å finne de magiske stenene og kan nå bevise at Loki jukset i den meget snodige "rettssaken". I håp om å få Thor til å miste stenene, aktiverer Loki Destroyer. Destroyer (som dere kanskje husker fra den første Thor-filmen) er et våpen laget av Odin. Et våpen så mektig at laserstrålene til og med kan kløyve Mjølnir i to. Loki skjønner at Thor kan bli drept, og at det garantert vil bli sporet tilbake til ham. Dermed er en nødt til å hjelpe sin nemesis. Loki løper til Odin, men Odin har sin årlige sovestund. Noe som er ekstremt merkelig med tanke på alt som har skjedd tidligere med "rettssaken" og at Thor fikk 24 timer til å bevise at Loki jukset. Men men. Loki blir kastet i fengsel for å ha forsøkt å vekke Odin, mens Thor ser ut til å tape mot Destroyer. Fortsettes i neste nummer...

Har aldri likt Thor noe særlig, men merker at jeg mot min vilje er ganske så spent på fortsettelsen.

X-Men nummer 12Stan Lee, Jack Kirby og Alex Toth

Her lærer vi mye mer om Charles Xavier. Da han var liten døde faren i en atomeksplosjon. Moren giftet seg på nytt og Charles fikk en ny stebror, Cain Marko. Cain var en skikkelig bølle, men det var først da han og Charles deltok i Korea-krigen at ting virkelig gikk ille. I en hule fant Cain The Crimson Gem of Cyttorak som ga ham ufattelige krefter og forvandlet ham til den ustoppelige Juggernaut. Cyttorak er jo en av de gamle demonene eller gudene som folkene i Doctor Strange hele tiden påkaller. En mektig skapning altså. Juggernaut ble begravd da hulen raste sammen, men nå har han kommet seg løs og han oppsøker broren sin. Ingen av forsvarsverkene til X-Men er i stand til å stoppe ham. Han bare valser gjennom dem som en Juggernaut. Nok en gang slutter et tegneserieblad med en kliffhænger. Ai ai ai. Hvordan vil dette gå?

Avengers nummer 18Stan Lee, Don Heck og Dick Ayers

Captain America sitter og tenker på brevet han sendte til Nick Fury, som nå jobber med Counter Intelligence. Selv om Cap har mye å gjøre som en Avenger, så ønsker han en egen jobb. Slik at han ikke lenger må bo og få mat av Tony Stark. Men først er det et nytt oppdrag som venter Avengers. De drar til kommunistlandet Sin-Cong hvor de må kjempe mot Commissar, en diger og supersterk fyr. De holder på å tape helt til Cap skjønner at fyren er en robot og S Scarlet Witch kan bruke sin hex på den. Snipp snapp snute, så var kommunist-eventyret ute.

Sgt. Fury and his Howling Commandos nummer 20Stan Lee og Dick Ayers

Baron von Strucker og hans Blitzkrieg Squad er tilbake. De har inntatt et fort i Skottland og holder britiske soldater som gisler der. Dermed må Sersjant Nick Fury og hans Howling Commandos ut på et redningstokt. De har jo lenge hatt lyst til en ny kamp mot sine nazi-motstykker. Som alltid er det en actionfylt og spennende historie fra 2. verdenskrig.

 

Det var bladene som Marvel ga ut i 1965. Merker at stadig flere blader ender med kliffhængere og synes også at kvaliteten på historiene stadig blir bedre. Denne gjennomlesningen min blir jo bare mer og mer gøy. Skal straks til å kaste meg over bladene fra august 65. Dere skal få rapport så snart jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserier #stanlee #jackkirby #steveditko #bobpowell #alhartley #donheck #dickayers #alextoth #henrypym #giantman #janetvandyne #wasp #humantop #brucebanner #hulk #leader #glentalbot #generalross #thunderbolt #peterparker #spiderman #auntmay #lizallan #flashthompson #bettybrant #jjonahjameson #greengoblin #crimemaster #kang #merlin #Camelot #kingarthur #watcher #doctorstrange #baronmordo #ancientone #dormammu #tonystark #ironman #happyhogan #pepperpotts #countnefaria #blackknight #jackfrost #melter #unicorn #gargantus #crimsondynamo #steverogers #captainamerica #bucky #redskull #adolfhitler #thor #odin #loki #destroyer #xmen #charlesxavier #professorx #scottsummers #cyclops #jeangrey #bobbydrake #iceman #hankmccoy #beast #angel #cainmarko #juggernaut #avengers #scarletwitch #Quicksilver #hawkeye #commissar #nickfury #sgtfury #dumdumdugan #howlingcommandos #strucker #baronvonstrucker #blitzkriegsquad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits