Marvel-tegneserier Juni 1965

Det er tegneserietid igjen. Som dere sikkert vet så holder jeg på å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. Jeg har et Marvel Unlimited abbonement. Det er en slags Netflix for Mervel-tegneserier hvor jeg kan lese de fleste tegneseriebladene deres (som er eldre enn 6 måneder). Jeg startet med Marvel Comics nummer 1 i 1939. Og har nå jobbet meg frem til juni 1965.

I juni 1965 var amerikanerne ganske opptatte av Vietnam-krigen, men Marvel ga likevel ut sin 13 tegneserieblader:

Patsy and Hedy nummer 100Stan Lee og Al Hartley

Denne serien er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest bladet.

Rawhide Kid nummer 46Larry Lieber

Noen av bladene om Skinnjakke Billy er tilgjengelige på Marvel Unlimited, men ikke dette dessverre.

Tales to Astonish nummer 68Stan Lee, Bob Powell og Jack Kirby

Giant-Man og Wasp er ikke lenger med i Avengers, men de har fortsatt sine soloeventyr. Etter den grønne strålen i forrige nummer så kan ikke Henry Pym lenger forvandle seg til Ant-Man. Han kan heller ikke variere størrelsen sin noe særlig uten å bli svimmel. Dermed setter han voksekreftene sine til normal eller 35 fot høy. Ellers så er Den Menneskelige Snurrebass tilbake for å ta hevn.

Hulk-sagaen fortsetter. Glen Talbot og General Ross tror fortsatt at Bruce Banner er en forræder og jobber for kommunistene. Og Leader er fortsatt ute etter oppfinnelsene til Bruce og har tuklet med humanoidene sine igjen for å klare dette.

Amazing Spider-Man nummer 25Stan Lee og Steve Ditko

J. Jonah Jameson er nok en gang ute etter å fange Spider-Man. Oppfinneren Spence Smythe har laget en robot og Jameson kjøper denne av ham. Det er litt merkelig at ikke Jameson blir oppfattet som en superskurk og satt i fengsel etter dette. Ellers så har Peter trøbbel på damefronten. Liz og Betty er jo begge interessert i ham. Og tante May prøver å introdusere ham for Mary Jane Watson. Men et verste er kanskje at på slutten av dette bladet så har Peter ikke noe kostyme lenger. Hva skal han gjøre om det skjer noe nå?

Fantastic Four nummer 39Stan Lee og Jack Kirby

De Fantastiske Fire overlevde atombomben som Frightful Four brukte i forrige nummer. Men nå har de mistet kreftene sine. Og med perfekt timing overkommer Doctor Doom hypnosen sin. I FF Annual 2 ble han hypnotisert av Reed til å tro at han beseiret Fantastic Four. Siden da har Doom levd rolig i Latveria. Men nå husker han og går til angrep igjen. Og med Fantastic Four uten sine krefter er det Daredevil som må hjelpe dem. En skikkelig spennende historie som fortsettes i neste nummer.

Strange Tales nummer 133Stan Lee, Bob Powell og Steve Ditko

Puppet Master har fått utført plastisk kirurgi slik at ingen skal kunne kjenne ham igjen. Han lokker så Thing og Human Torch inn i en felle. Vil tro at denne historien er satt før Fantastic Four bladet da de jo har mistet kreftene sine der.

Doctor Strange rømmer fra Baron Mordo inn i en annen dimensjon. Der søter han på to halvsøstre som kjemper om makten i dimensjonen. Han hjelper blondina ;)

Tales of Suspense nummer 66Stan Lee, Don Heck og Jack Kirby

Selv om Iron Man ikke lenger er en del av Avengers, så har han nok å stri med. Mens han tester ut en ny ubåt som Stark Enterprises utvikler for Pentagon, kommer han over en diger kanon på havets bunn. Det er Attuma og hans atleantiske overløpere (de som ikke vil godta Namor som hersker) som står bak. Kanonen skal visstnok gjøre luften på overflaten såpass fuktig at mennesker ikke vil klare å puste lenger. Så Iron Man må prøve å stoppe dem. Ellers så vil en vanskelig senator ødelegge forretningsavtalene Stark har med regjeringen og militæret. Og Happy Hogan, i et anfall av sjalusi etter å ha sett Pepper stirre drømmende på Tony Stark, sier opp jobben sin. Ikke lett å være en jernmann.

Den Red Skull som Captain America kjempet mot i forrige blad var ikke den ekte Red Skull. Men det fikk Cap til å dra til Tyskland i et forsøk på å fange den ekte Red Skull. Det slår feil og Cap blir tatt til fange. Red Skull forteller Cap hvordan han ble til. Han var en pikkolo på et hotell, og en dag når han serverte mat til selveste Adolf Hitler, så oppdaget Hitler hatet i øynene hans. Hitler fikk ham trent opp, ga ham et kostyme og en maske. Slik ble Red Skull født. Og nå har Red Skull tenkt å hjernevaske Captain America til å bli en nazist. Fortsettes i neste nummer ;)

Daredevil nummer 8Stan Lee og Wally Wood

Den blinde advokaten Matt Murdock får en ny klient. Wilbur day ønsker å saksøke sjefen sin. Han forteller at sjefen stjal patentet på en ny hydraulisk oppfinnelse. Samtidig er det en ny superskurk i byen: Stiltman. Skurken på stylter! Hydrauliske stylter til og med. Kan det være en sammenheng her? Synes nesten litt synd på Daredevil som får servert så teite skurker. Ellers så maser Karen Page fortsatt på Matt om at han må prøve en øyeoperasjon for å få synet sitt tilbake, men Matt er redd for at det vil ta bort supersansene hans.

Journey Into Mystery nummer 117Stan Lee og Jack Kirby

Thor har tapt rettssaken fordi Loki jukset. Men Odin gir Thor en sjanse til. Thor har 24 timer på seg til å finne de magiske steinene som Loki brukte til å jukse med. De har Loki gjemt i Vietnam, i et håp om at Thor blir drept i krigen der. Nok en gang er jeg litt hoderistende over hvor lettlurt Odin er i forhold til Loki. Han skal jo være den viseste av alle. Hadde han ikke brydd seg om juksingen så hadde det vært helt ok, men når han blir så lett lurt skjønner jeg egentlig ikke hvordan han klarte å bli konge i Asgard. Nei, gudene her er ikke helt som i den norrøne mytologien.

Modeling With Millie nummer 39Stan Lee og Stan Goldberg

Denne serien er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest bladet.

Patsy Walker nummer 121Al Hartley, Sol Brodsky og Frank Ray

Denne serien er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest bladet.

Avengers nummer 17Stan Lee og Don Heck

Det nye Avengers-teamet består nå av Captain America og de tidligere skurkene Hawkeye, Scarlet Witch og Quicksilver. De trenger noen med mere kraft så de begynner å lete etter Hulken i håp om å rekruttere ham igjen. Han var jo en av de opprinnelige Avengers, men forlot gruppa tidlig. Mole Man tenker at disse nye Avengersene er svake og lette å ta, så han sender en robot som forteller dem at Hulk er i ørkenen. Avengers drar det og går rett i fella til Mole Man. Der møter de en diger minotaur som de må kjempe mot. Hulken selv er jo opptatt med å kjempe mot Leader. Ellers så er det jo en del gnisninger innad i Avengers. Ferskingene synes allerede at de ville vært en bedre leder enn Captain America og hvis ikke Cap setter seg straks i respekt vil det nok bli mye kjekling og krangling i teamet. Noe som kan være skikkelig farlig når de kjemper mot superskurker.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 19Stan Lee og Dick Ayers

I forrige nummer så døde Pamela, Nick Furys kjæreste, i et bombeangrep. Nå er han ute etter hevn. Kommandosoldatene følger ikke ordre om å hvile. I stedet sniker de seg inn i Holland og angriper en tysk flybase der. Målet er nazigeneralen von Krummpt som står bak bombeangrepene mot London.

 

Det var Marvel-tegneseriene fra juni 1965. Synes fortsatt at Strange Tales og Journey Into Mystery er de svakeste bladene, men Spider-Man, Avengers og Fantastic Four er helt knall. Det er egentlig Daredevil også, selv om han fikk en veldig teit skurk denne gangen. Merker at kvaliteten på historiene blir stadig bedre. Det er ikke enkeltstående historier, men mer og mer føljetonger nå. Pluss at det som skjer i ett blad kan påvirke ting i et annet. Det gjør det bare mer og mer klart at alle seriene foregår i samme univers. Gleder meg til å ta fatt på bladene fra juli måned. Kommer en rapport her på bloggen når jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #bobpowell #steveditko #donheck #dickayers #wallywood #henrypym #giantman #janetvandyne #wasp #humantop #brucebanner #hulk #rickjones #glentalbot #generalross #thunderbolt #peterparker #spiderman #jjonahjameson #lizallan #bettybrant #maryjanewatson #auntmay #flashthompson #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #johnnystorm #humantorch #bengrimm #thing #daredevil #mattmurdock #doctordoom #tonystark #ironman #happyhogan #pepperpotts #attuma #steverogers #captainamerica #redskull #adolfhitler #mattmurdock #daredevil #karenpage #foggynelson #stiltman #donaldblake #thor #janefoster #balder #loki #odin #enchantress #executioner #avengers #hawkeye #scarletwitch #Quicksilver #moleman #minotaur #nickfury #sgtfury #howlingcommandos #dumdumdugan

2 kommentarer

Ida Kristine

27.08.2016 kl.09:57

jeg leser virkelig aldri tegneserier, er vel ikke noe fan av det men haha :)

ha en fin dag

Anders

27.08.2016 kl.12:09

Ida Kristine: Du burde prøve en gang ;) Det er gøy. Ha en fin dag du også :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits