Bahubali 

Etter at jeg så Enthiran så fikk jeg lyst til å sjekke ut flere filmer fra Bollywood. Litt internettresearch sa meg at Bahubali skulle være en av de beste filmene. Da ble det Bahubali, som faktisk er del 1 av 2. Den neste kommer i 2017, og jeg gleder meg virkelig til å se den. Er litt usikker på om dette kan kalles en Bollywood-film, da den er Telugu. For indere er det store forskjeller, men for oss utenfor så er det vanskelig å skille Bollywood og Tollywood.

Filmen er kjempebra. Skjønner godt at mange betegner den som en av de beste indiske filmene. Regissør S.S. Rajamouli brukte tre år på å skape en storslagen og episk fortelling. Man merker lett inspirasjonen fra Ringenes Herre og 300. Ringenes Herre med gigantiske slagscener og 300 med det å sakke ned tiden av og til når helten hogger til med sverdet.

Jeg tror vi er engang i det niende århundret. Nedenfor et gigantisk fossefall ved Mahismati starter det med en hardt såret dame (spilt av Ramya Krishnan) og en baby. To menn i rustning jager henne. Hun klarer å drepe dem, men er så utmattet at hun drukner i elven. En liten og fredelig stamme klarer i siste liten å redde babyen, men damen blir tatt med strømmen.

Babyen vokser seg stor og sterk og får navnet Shivudu (spilt av Prabhas). Han lurer på hva som finnes på toppen av fossefallet og prøver stadig vekk å klatre opp. Det som venter ham på toppen er kongeriket Mahismati. Der hersker den slemme kongen Bhalladeva (spilt av Rana Daggubati). Den forrige dronningen, Devasena (spilt av Anushka Shetty) holdes fanget. Opprørere, inklusive den vakre Avanthika (Tamannaah Bhatia) ønsker å frigjøre dronningen. Krigerslaven Kattappa (spilt av Satyaraj) er æresbundet til å adlyde sin konge, men holder egentlig med opprørerne. Og det hviskes om en tapt prins som skal redde dem alle...

Bahubali er navnet til den forrige kongen. Det betyr han med sterke armer.

Ok, dette er en indisk film, og det betyr plutselige anfall av synging og dansing. Det virker sært for oss, men er helt normalt i indiske filmer. Men de plutselige musikkvideoene i denne filmen er ikke like crazy som de i Enthiran. Her er de mer i stil med filmens alvor. Ja, det er en ganske merkelig kurtisedans der Avanthika prøver å drepe Shivudu med pil, bue og sverd mens han danser rundt, sminker henne og gjør henne pen. Når slike ting skjer så er det bare å le og bli med. Det er en del av opplevelsen i å se indiske filmer.

Ellers er det masser med action. Særlig i den siste halvdelen, hvor Kattappa forteller om den forrige kongen og hans rivalisering med Bhalladeva. Det slutter med en enorm krigsscene som lett kunne ha kommet fra Hollywood. Folk som er uvant med den indiske filmstilen kan kanskje synes at dette var rart og slutte å se, men tro meg, den siste halvdelen av filmen er verdt enhver rar dansing og synging fra den første halvdelen. Og slutten viser at S.S. Rajamouli er skikkelig smart. Kattappa kommer med en sjokkerende bombe som gjør ventingen til neste film tung. Jeg vil vite hvordan det der skjedde!!

Her er traileren til filmen:

VdafjyFK3ko


Jeg har hørt det nevnt på nettet at Bahubali er den neste Magadheera. Lurer på om jeg skal prøve å få sett den som min neste Bollywood-opplevelse.

Er det noen som har tips til andre gode indiske filmer som jeg burde se, så sleng igjen en kommentar :)

#filme #Bollywood #indiskfilm #action #drama #bahubali #telugu #hindi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits