Oppløsning 

Jeg har hørt mye bra om Shardlake-bøkene til C.J. Sansom, men har ikke lest noen av de enda. Da jeg kom over en dramatisering av den første boken, Dissolution, laget av BBCs Radio 4 på Audible, så fant jeg ut at tiden var inne for å se hva dette var for noe. Dette kan vel beskrives som en middelalderkrim.

Historien er satt vinteren 1537, året da kong Henry den 8. erklærte seg som kirkens overhode og begynte å overta kirkens eiendommer. Når mannen som skulle overta klosteret ved Scarnsea i Kent blir myrdet, må Thomas Cromwell sende sin beste mann for å rydde opp. Den pukkelryggede advokat/detektiven Matthew Shardlake begynner etterforskningen for å løse mordet. Samtidig skal han også overtale abbeden til å signere overdragelsen av klosteret til staten.

Jeg synes dette var en god krimhistorie. Og veldig bra fremført av fremragende skuespillere. Flere mord skjer i løpet av historien, så spenningen er hele tiden høy. Og det var skikkelig gøy å prøve å gjette hvem av munkene som var morderen sammen med Shardlake. Var også en ganske overraskende tvist på slutten der. Den så jeg ikke komme. Veldig bra.

Skjønner nå litt av hvorfor mange liker Sansom. Det er jo en veldig god krim og den er satt i en spennende historisk periode. Fans av tv-serien Tudors vil kanskje kjenne seg litt igjen.

Boken er sikkert bedre, men dette radiodramaet fra BBC er ikke å kimse av det heller. Kjempegod underholdning på vei til og fra jobb. Hvis resten av bøkene også dukker opp som radiodrama så skal jeg definitivt høre de også.

#dissolution #shardlake #cjsansom #bbc #bbcradio #bbcradio4 #radiodrama #krim #tudor #kloster #mord

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits