Spøkelsestoget 

Jeg har hørt en lydbok igjen. Ghost Train av James Goss er en historie om Torchwood. Er du en Doctor Who fan som meg så vet du jo at Torchwood var spin-off serien om Captain Jack Harkness som ledet Torchwood i Cardiff. En hemmelig organisasjon som håndterer utenomjordiske trusler.

Lydboken er lest av Kai Owen, som spilte Rhys i tv-serien. Rhys var jo ektemannen til Gwen, en av Torchwood-medlemmene. Rhys er hyggelig fyr som liker øl og fotball med kompisene. Lenge visste han ikke at kona jobbet med romvesener og skumle ting engang. I Ghost Train er det faktisk Rhys som er helten. Han som plutselig blir verdens viktigste mann en stund. Og det er kjempemorsomt.

Vi får innblikk i hvordan det er å være Rhys. Det å sitte hjemme og vente på kona, lure på om hun kommer hjem i live. Se skremmende ting på nyhetene og vite at da blir nok Gwen sen til middag. En tøff tilværelse, som Rhys håndterer imponerende.

Det starter med at Rhys leker detektiv og prøver å spore opp noen stjålne kjøleskap som har fått transportfirmaet hans i litt trøbbel (du gjetter aldri hvem som stjal dem!). Denne etterforskningen roter ham inn i saken som Torchwood jobber med, og plutselig må hvermannsen Rhys håndtere masse rart. Sier ikke hva, for jeg vil ikke ødelegge overraskelsene for de som ikke har hørt denne.

Når jeg tenker tilbake så var det faktisk et innmari komplisert plot, men når jeg reiste gjennom det sammen med Kai Owens Rhys så var det et spennende eventyr og jeg tenkte ikke over hvor komplisert og vilt det egentlig var. Det var gøy. Skikkelig morsomt.

Vanligvis er jeg ikke noe særlig glad i tradisjonelle lydbøker. Går alltid lei av leseren. Men med sine 2 timer og 18 minutter så var denne historien akkurat kort nok til at jeg ikke gikk lei. Dessuten var det Torchwood! De spilte jo musikken og alt :)

Så, summa summarum: Ghost Train er en kjempebra lydbok for Torchwood fans. Er du ikke en Torchwood fan, så se serien først. Du vil bli en fan og digge denne ;)

#torchwood #lydbok #doctorwho #rhys #captainjackharkness #kaiowen #jamesgoss #sciencefiction

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits