Marvel-tegneserier April 1965

Da var det på tide å skrive litt om Marvel-tegneserier igjen. Jeg har nå blitt ferdig med april 1965.

Det var mye som skjedde den måneden. Jeg ble minus sytten år ;) Robert Downey Jr. ble født. Som dere sikkert vet så spiller han Iron Man på film i dag. My Fair Lady vant 8 Oscar-statuetter. I Bulgaria feilet et statskupp. På palmesøndag herjet hele 47 tornadoer i den amerikanske Midtvesten. Beatles spilte inn sangen Help! Gordon Moore, en av grunnleggerne til Intel, lanserte Moores Lov, som sa at prosessorkraften til datamaskiner kom til å doble seg annethvert år fremover. I den Dominikanske Republikken begynte det en borgerkrig.  

Det var selvsagt også en god del styr rundt Vietnamkrigen.

Mye hyggeligere var det at Marvel ga ut 13 tegneserieblader den måneden. Disse var:

Tales to Astonish nummer 66 

Skrevet av Stan Lee. Tegnet av Bob Powell (Giant-Man) og Steve Ditko (Hulk).

Madame Macabre ble som lita jente reddet av Mandarin (skurken fra Iron Man serien). Hun vokste opp og fikk kraften til å kunne endre størrelse på plastleketøy. Med den superkraften ønsker hun å erobre verden, men først må hun beseire Giant-Man som jo har kraften til å endre størrelse på levende ting. Det går ikke så bra. Selv om Madame Macabre sverger hevn, så blir hun aldri sett igjen i Marvel-universet.

Hulk-historien fortsetter fra forrige blad. Bruce Banner er mistenkt for å være forræder og kommunist, for Glenn Talbot nekter å tro at han bare ble kidnappet. Bruce blir holdt fanget i et rødt forskningslaboratorium, men det varer selvsagt ikke lenge før han forvandler seg til Hulken og ødelegger masse saker. Denne fortsettes også i neste nummer. Er blitt en skikkelig føljetong dette her. Jeg liker det :)

Amazing Spider-Man nummer 23 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Steve Ditko.

Green Goblin er tilbake. Han går etter Lucky Lobo for å ta over gjengen hans, men den rappkjeftede Spider-Man vil nok ha et ord med i laget :)

Det er fortsatt et stort mysterium hvem Green Goblin er. I dag vet jo alle (pga filmene) at det er Norman Osborn som er Green Goblin. Osborn er med i dette bladet, men er ikke navngitt. Han er bare en av mange forretningsmenn som J. Jonah Jameson snakker med. Da dette bladet kom ut så var det nok mange som spekulerte i om Frederick Foswell var Green Goblin. Foswell var jo gangsteren Big Man, og han er nå ute av fengsel og igjen i arbeid som journalist hos Daily Bugle. En lur liten "red herring" det der :)

Fantastic Four nummer 37 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Steve Ditko.

De Fantastiske Fire forbereder seg til bryllupet mellom Reed og Sue, men Sue er fortsatt tynget av farens død. Dermed bygger Reed et romskip og tar teamet til hjemplaneten til Skrullene for å finne den som drepte pappa Storm. Der roter de seg borti krigsherren Morrat og hans kuppforsøk. Etter å ha stoppet Morrat og reddet keiserens datter, lover keiser Dorrek at Skrullene ikke lenger skal true jorden. Det løftet brytes selvsagt og vi får høre mye mer om Skrullene, men det er fortsatt en stund igjen til det skjer.

Patsy and Hedy nummer 99 

Av Stan Lee og Sol Brodsky. Dette bladet har jeg ikke lest.

Rawhide Kid nummer 45 

Av Larry Lieber. Dette bladet har jeg ikke lest.

Strange Tales nummer 131 

Skrevet av Stan Lee. Tegnet av Bob Powell (Torch & Thing) og Steve Ditko (Dr. Strange).

Den Gale Tenkeren er tilbake, og han ønsker å ta livet av Torch og Thing. For å gjøre dette lager han en sprettball som er så solid at selv ikke Things styrke kan knuse den, og den er selvsagt også flammesikker. Mer trenger vel ikke å sies om denne.

Dr. Strange (som jeg vanligvis ikke liker noe særlig) skinner skikkelig i forhold. Strange er i Hong Kong på flukt fra mennene til Baron Mordo, som har alliert seg med Dormammu for å overvinne Strange. Historien fortsettes i neste blad.

Tales of Suspense nummer 64 

Skrevet av Stan Lee. Tegnet av Don Heck (Iron Man) og Jack Kirby (Captain America).

I Iron Man historien er Black Widow tilbake. Hun har fått nytt kostyme og noen tekniske duppeditter av kommunistene og vil nok en gang ta rotta på Iron Man. Hun utnytter Hawkeyes forelskelse i henne og får også ham med på angrepet. De kidnapper Pepper Potts og Happy Hogan og prøver å lure Iron Man i en felle. Det går ikke helt som planlagt.

Historien om Captain America er en gjenopptrykk av en historie fra Captain America Comics nummer 1 (1941). En litt dum historie som ikke helt gir mening spør du meg. To synske holder show og spår katastrofer som så skjer. Cap mistenker ugler i mosen og angriper dem midt i showet sitt (pussig nok uten at noen ringer politiet på dem). Hadde Sando og Omar holdt seg til dekket sitt ville jo Cap og Bucky ha blitt sendt i fengsel for overfall, men de røper at de er nazi-spioner og dermed kommer Cap ut av dette helt gullende ren og patriotisk.

Daredevil nummer 7 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Wally Wood.

Namor ankommer New York. Han prøver å leie advokatene Matt Murdock og Foggy Nelson. Han vil nemlig saksøke hele menneskeheten og kreve tilbake alle landområder som atlanteanerne hersket over for lenge lenge siden. Det er selvsagt ikke så enkelt som Namor tror. Namor er sitt arrogante og ufyselige selv. Han ypper til krig og det får han. Han må kjempe både mot hæren og Daredevil. Namor er jo supersterk mens Daredevil bare er et akrobatisk menneske. Daredevil er jo ekstremt utklasset, men imponerende nok klarer Stan Lee og Wally Wood å gjøre kampen spennende. Det hele ender med at Namor får varsel om at krigsherren Krang prøver å ta over makta under vannet, så han må dra hjem for å rydde opp.

Journey Into Mystery nummer 115 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Fortsettelse fra forrige blad. Thor kjemper mot Loki, som har kidnappet Jane Foster. Når Odin blander seg inn, så anklager Loki Thor for å ha tatt med en dødelig til Asgard. Odin, som egentlig skal være den viseste av alle gudene, tror ham. Thor må nå i gudenes rettssak. Men han får dispensasjon til å ta Jane Foster tilbake til jorden igjen, og bekjempe The Absorbing Man først.

Modeling With Millie nummer 38 

Av Stan Lee og Stan Goldberg. Dette bladet har jeg ikke lest.

Patsy Walker nummer 120 

Av Stan Lee og Sol Brodsky. Dette bladet har jeg ikke lest.

Avengers nummer 15 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Don Heck.

Her er det mye som skjer. Captain America sender et brev til Nick Fury (som nå jobber med antispionasje) og ber om en jobb. Men det viktigste er slutten i bladet. Avengers må nok en gang kjempe mot Baron Zemo og The Masters of Evil. Executioner og Enchantress er med som vanlig. Melter og Black Knight rømmer fra fengselet og blir med igjen de også. Men, som forsiden lover så er dette første gangen at Avengers tar livet av en skurk. Baron Heinrich Zemo blir drept i kamp med Captain America. Dermed er det slutt på den gale nazisten som superlimte et lilla slør over ansiktet sitt. Eller? Personaen Baron Zemo kommer tilbake. Heinrich har nemlig en sønn, Helmut, som tar over skurkerollen. Det skjer ikke før desember 1973, hvis jeg ikke tar helt feil. Håper jeg kommer så langt en dag i denne kronologiske gjennomlesningen min :)

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 17 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Dick Ayers.

Sersjant Nick Fury og hans Howling Commandos har nok et oppdrag. Etter å ha kjempet mot nazistene i Sahara-ørkenen, må de dra inn i jungelen for å redde en savnet patrulje. Der møter de ikke bare flere nazister, men også farlige innfødte med spyd.

 

Ja, det var tegneseriene som Marvel ga ut i april 1965. Avengers-bladet var jo litt spesielt med det at Baron Zemo døde. Det er jo ikke så ofte at store skurker eller helter dør (uten at de blir brakt til live igjen litt senere). Bakerst i Sgt. Fury bladet ble det hintet om at en av kommandosoldatene muligens stryker med i neste nummer. Jeg lurer på hvem det kan være. Det er bare å kaste seg over neste månedsgang med Marvel-blader og finne ut. Dere skal selvsagt få en rapport når jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserie #stanlee #steveditko #bobpowell #jackkirby #donheck #wallywood #dickayers #henrypym #giantman #antman #janetvandyne #wasp #madammacabre #mandarin #brucebanner #hulk #bettyross #thunderbolt #generalross #glenntalbot #leader #chameleon #peterparker #spiderman #greengoblin #jjonahjameson #auntmay #bettybrant #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #bengrimm #thing #johnnystorm #humantorch #skrull #madthinker #doctorstrange #baronmordo #tonystark #ironman #hawkeye #blackwidow #steverogers #captaiamerica #bucky #mattmurdock #daredevil #foggynelson #karenpage #namor #submariner #dorma #krang #donaldblake #janefoster #thor #loki #odin #absorbingman #avengers #baronzemo #rickjones #enchantress #executioner #melter #blackknight #nickfury #howlingcommandos #sgtfury

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits