Amok 

Er en stund siden jeg har hørt på lydbøker nå, men har tatt i bruk audible-appen min igjen.

Amok er en krimthriller av Sebastian Fitzek. Jeg har tidligere hørt The Child, også av Fitzek. Den likte jeg veldig godt, så jeg hadde gode forhåpninger for denne. Akkurat som med The Child så er ikke dette en ordinær lydbok, men et lyddrama der alle stemmene gjøres av flere profesjonelle skuespillere. Det er Adrian Lester (kjent fra Day After Tomorrow og tv-serien Hustle), Natascha McElhone (kjent fra The Truman Show og tv-serien Californication), Rafe Spall (Prometheus), Peter Firth (tv-serien Spooks), Brendan Coyle (Downtown Abbey) og Hugh Skinner (Les Miserables). Bare for å nevne noen.

Det starter med kriminalpsykologen Ira. Hun har pillene klare og skal ta livet sitt. Men hun vil skylle dem ned med Cola Light Sitron, sin favorittbrus. Så hun må ned på butikken først. Der blir hun plutselig hentet av politiet og tvunget til å ta en siste sak. En mann har tatt gisler og barrikadert seg på en radiostasjon. Han sender alt live på radio. Hver time vil han ringe et tilfeldig telefonnummer i Berlin, og hvis den som tar telefonen sier "Slipp gislene fri" så vil han slippet et gissel. Hvis den som tar telefonen sier noe annet, som f.eks. "Hei" så dreper han et gissel. Det vil han gjøre helt til han får snakke med sin døde kjæreste. Som han er brennsikker på at ikke er død likevel.

Med alkoholabstinenser og selvmordtanker må Ira forhandle med terroristen mens hele Berlin hører på. Og som om ikke det er nok, så oppdager hun at hennes egen datter jobber på radiostasjonen.

Ting avsløres, det lukter konspirasjoner og ingenting viser seg å være helt slik som først antatt.

Jeg likte begynnelsen veldig godt. Det var mørkt, intenst og spennende. Det skjedde noe hele tiden og overraskelser kom stadig vekk.

Men et stykke mot slutten så begynte det å føles litt langdrygt ut. Før den dramatiske slutten kom. 8 timer er jo ganske langt. Hadde de kortet litt ned tror jeg dette hadde vært perfekt. Men likevel, en skikkelig spennende thriller med veldig godt skuespill.

Audible har en Fitzek-bok til som de har laget et slikt lyddrama av, Passenger 23. Jeg tror den havner på listen min også.

#lydbok #audible #thriller #krim #sebastianfitzek #Berlin #radio #amok

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits