Doctor Who: Kjempenes Planet 

Planet of Giants (Episode 43-45) starter den andre sesongen av Doctor Who. Episodene gikk på britisk tv for første gang mellom 31. oktober og 14. november i 1964. Egentlig skulle denne historien bestå av fire episoder, men til slutt ble det besluttet at de to siste episodene skulle klippes sammen til en. Dermed ble det tre.

For første gang siden den aller første episoden, har Doktoren (William Hartnell) klart å få dem tilbake til nåtiden. Det trodde han jo i forrige historie også, men da hadde de havnet midt i den franske revolusjonen og sto i fare for å havne i giljotinen. Også denne gangen er det et aber. Et uhell med TARDIS har ført til uante konsekvenser: De har blitt bittesmå.

Maur er på størrelse med en hund. 

Meitemark ser ut som enorme slanger. 

Og man kan nesten bo i en fyrstikkeske. 

Og midt oppi det hele havner de i en mordsak også. Utviklingen av et nytt insektmiddel er farlige greier. De har laget et middel som er alt for sterkt, og når en mann tenker å avsløre dette og stoppe produksjonen, blir han myrdet. Så de bittesmå heltene, Doktoren, Susan (Carole Ann Ford), naturfaglæreren Ian Chesterton (William Russell) og historielærerinnen Barbara Wright (Jaqueline Hill) må holde seg skjult for morderne, passe seg for katten, og ikke minst finne en måte å bli store igjen på. 

Jeg vet ikke helt om jeg vil si at dette var en av de beste historiene fra Hartnell-æraen, men litt morsom var den. Den har den gode gamle sjarmen, pluss et snev av krim også. Hadde en hyggelig søndagsmorgen med å se igjennom denne. Med litt wasabi-potetgull fra japan og en boks med iskald cola zero er jo det meste hyggelig :)

Tror dette var en ganske fysisk tøff episode å spille inn. De måtte jo klatre opp gjennom avløpsrør, klatre videre opp på kjettingen til proppen i vasken, løfte et enormt telefonrør og prøve å tenne en fyrstikk som var nesten like stor som en telefonstolpe. Ja, de to siste der var sikkert laget av pappmasje, men likevel.

Synes det er kjempemorsomt å se igjennom disse gamle Doctor Who episodene. Virkelig gøy å se hvor serien kom fra og hvor mye den har forandret seg frem til i dag. Og se hva som fortsatt er det samme :)

#doctorwho #tv #tardis #tidsreise #krympet #mord #williamhartnell #hartnell

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits