4. desember

Bak dagens luke finner vi: engleroboter! 

Voyage of the Damned er tittelen på Doctor Who sin julespesial fra 2007. Russel T. Davies skrev manus og James Strong regisserte. David Tennant, min favorittdoktor, er med.

Etter å nok en gang ha blitt alene (etter at Martha sluttet i sesongfinalen til sesong 3 av den nye serien) så er Doktoren alene inni TARDIS. Men han er ikke alene lenge, for plutselig kræsjer han inn i Titanic. Men dette er Doctor Who, hvor alt kan skje. Det er ikke den ekte Titanic, men et romcruiseskip hvor romvesener reiser fra primitiv planet til primitiv planet og opplever deres kultur. Og siden cruiseskipet er utenfor jorda i juletider, så er det julefest om bord.

Men når Doktoren dukker opp, så skjer det alltid ett eller annet. Skipet blir sabotert, truffet av meteorer og er i ferd med å treffe jorden og gjøre ufattelige skader. Doktoren må trå til igjen.

Kylie Minogue (ja, hun popstjerna) spiller servitrisen Astrid. Russell Tovey spiller Alonso (Doktoren har lenge ønsket å kunne si allons-y Alonso) og Bernard Cribbins debuterer som Wilfred Mott. Vi møter også romvesener, som den lille røde Bannakaffalatta. Og det er morderiske robotengler. Episoden er kanskje ikke så veldig julete, men det er et skikkelig morsomt action-eventyr. Mange sier at Voyage of the Damned er en av de bedre julespesialene til Doctor Who. Jeg må nesten si meg enig der, selv om jeg synes de fleste er gode, hver på sin måte. Det ble riktignok noen få klager etter at spesialen gikk på lufta. Overlevende etter den ekte Titanic-ulykken likte ikke bruken i et slikt tv-program, og en del religiøse protesterte mot bruken av robotengler og Doktoren som en messias-skikkelse.

Dem om det. Jeg synes det er kjempegøy. Her ser dere traileren:


Følg med på bloggen. I morgen åpner jeg en ny luke og finner noe mer sær juleunderholdning :)

#julekalender #jul #doctorwho #Tennant #kylieminogue #robot #engler #sciencefiction #tv #britisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits