Shingeki no kyojin 

Attack on Titan er en kjempepopulær manga og anime. Jeg har ikke lest mangaen, men har sett animen og likte den veldig godt. Det er også laget to spillefilmer i Japan, og jeg har nå sett den første av dem.

Det var med stor spenning jeg satte meg ned for å se den, for på internett florerer det av dårlige anmeldelser og på imdb har den fått 5,2. Jeg synes den var kjempebra. Javisst, den har noen av de japanske merkverdighetene som kan virke litt rare for oss her i vesten, men ikke nok til å ødelegge moroa. Det er en del forskjeller i forhold til animen, men i bunn og grunn er det en komprimert versjon av den samme historien. Man kan jo ikke forvente den samme detaljerte karakterutviklingen som en tv-serie gir. Spesialeffektene er bra nok. Jeg har sett bedre, men jammen har jeg sett mye verre også. Og selve titanene ser helt syke ut. Er nesten så man kan få mareritt av dem. Herlig :)

I denne verdenen bor de gjenlevende menneskene bak en diger mur. Denne ble bygget for å holde titanene ute. Titanene er skremmende kjemper som spiser mennesker. I hundre år har menneskene levd i fred, og noen har til og med begynt å tenke tanken på å se seg rundt utenfor muren. Kanskje titanene er borte? Kanskje var de bare eventyr?

Tre venner, Eren (Haruma Miura), Mikasa (Kiko Mizuhara) og Armin (Kanata Hongo) sniker seg en dag frem til muren med ungdommelige drømmer om å se hva som er på den andre siden. Men plutselig dukker en gigantisk titan opp. Den sparker et hull i muren og slipper igjennom horder av mindre titaner. Katastrofen er et faktum.

Mikasa er forsvunnet og utallige mennesker er døde, inklusive familiene til Eren og Armin. De to verver seg til militæret for å kjempe tilbake. De overlevende menneskene hutrer seg sammen bak den indre muren og uten tilgang til markene sine er det hungersnød. Planen er å tette hullet i den ytre muren slik at ikke flere titaner kommer inn, og så ta seg av de som allerede er der. Lettere sagt en gjort...


 

Med masser av overraskelser og grøss så syntes jeg dette var en spennende action-film. Eller fantasy-film. Jeg har ikke noe fanatisk forhold hverken til mangaen eller animen så det gjør meg ingenting at filmskaperne har endret ting her og der. Jeg tror det er mye av forklaringen på de dårlige anmeldelsene. Jeg syntes filmen var kjempebra og venter spent på at oppfølgeren skal gis ut med engelske undertekster så jeg kan få sett den også. 

Tenkte å legge med en trailer, men syntes at de jeg fant røpet for mye av historien og overraskelsene som skjer underveis. Fant et lite klipp fra begynnelsen av filmen hvor titanene angriper for første gang. Advarsel: det er skummelt og blodig:

ivzgwTLAcWA


Virker veldig freaky og skremmende, ikke sant?

Er det flere som har sett filmen? Hva synes dere?

#film #japansk #japanskfilm #attackontitan #kjempe #titan #fantasy #grøss #action

2 kommentarer

Kibo

08.07.2016 kl.20:32

Kanskje jeg orker å se den :')

Anders

27.08.2016 kl.12:09

Kibo: Det tror jeg at du gjør :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits