Amityville Horrible 

Amityville Horrible er en ganske kort bok som har ligget en god stund i kindle-biblioteket mitt. Tror jeg fikk den i et Humble Bundle salg for et års tid siden. Leste den i går kveld i den tro at dette kanskje var en grøsser eller noe slikt. Noe slikt. Faktisk er den en del av Otherworld, varulvserien til Kelley Armstrong. Noe jeg ikke skjønte før Elena ble nevnt i forbifarten. Har ikke lest noe av denne serien tidligere, men har sett første sesong av tv-serien Bitten (anbefales).

Jamie er en nekromantiker og kan snakke med de døde. Men hun lever av å være et kjendismedium der hun ikke snakker med de døde, men bruker de samme triksene som vanlige medium. Hun går motvillig med på å spille inn en tv-spesial til veldedighet. Denne skal spilles inn i Amityville. Ikke selve Amityville-huset, men et annet i samme by som har blitt "nedpusset" til å ligne veldig.

Men det som bare skulle bli et litt teit reality show viser seg å være langt mer utfordrende når ekte spøkelser dukker opp.

Det går helt fint å lese denne uten å ha lest annet i Otherworld-serien. Har gjort litt research og denne historien er satt mellom bok 10 og 11.

Som sagt, så er boken veldig kort. Mer som en lang novelle. Gikk helt fint å lese hele greia i løpet av en kveld. Den er langt i fra så skummel som tittelen skulle antyde. Du har sikkert sett en av de mange Amityville-filmene en eller annen gang. Litt grøss er det, men bare nok til å gjøre historien gøy. Hadde en fin tvist på slutten også, selv om det var mulig å gjette seg til den.

Alt i alt en fin urban fantasy, eller kanskje sjangeren skal være paranormal fantasy? Noen ganger er sjangerklassifisering litt vanskelig. Jeg likte denne og fikk lyst til å lese mer av Kelley Armstrong sine bøker.

#bok #bokanmeldelse #kelleyarmstrong #otherworld #spøkelse #varulv #nekromantiker #realityshow #medium

4 kommentarer

morellen

04.07.2016 kl.14:17

Morro å se noen andre som leser Kelley Armstrong! Veldig glad i henne selv. Otherworld-serien er heldigvis full av andre skapninger enn bare varulver, da kun tre av de originale bøkene faktisk handler om Elena. Er også flere slike korte bøker som denne, som inneholder spoilers til de første bøkene, men ellers er gode å starte med hvis man er litt usikker :)

Anders

04.07.2016 kl.15:38

morellen: Trodde Elena var hovedpersonen i hele serien, men har kun kjennskap til den fra Bitten. Kommer sikkert til å prøve noe mer av Armstrong etter hvert :)

morellen

04.07.2016 kl.20:29

Hun er hovedperson i Bitten, Stolen og Broken. Originalt var det jo tenkt til å bare være Bitten boka, men så valgte Armstrong å utvide til flere skapninger. Dermed bok to, Stolen, hvor vi møter flere av de supernaturlige rasene, som sesong 2 av serien. Serien har gått i ganke andre retninger, så heldigvis ikke mange spoilers til de som ønsker å lese bøkene etter å ha sett serien ;) Personlig foretrekker jeg bøkene over serien, må jeg nok innrømme :P

Anders

04.07.2016 kl.20:36

morellen: Er svært sjelden at en tv-serie eller film er bedre enn boken :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits