Secret Origins 

Secret Origins av Michael C. Bailey er den første boken i serien Action Figures.

Jeg plukket opp denne i et storybundle-salg for en tid tilbake og fant ut at det var på tide å se hva dette var for noe.

Vi møter Carrie, femten år, og gryende superhelt. Hun møtte en dag et døende romvesen i skogen og fikk superkrefter av opplevelsen. Hun kan nå fly og skyte lysstråler ut av hendene. Dette høres kanskje litt teit ut. Og akkurat den biten er faktisk det.

Foreldrene hennes er akkurat blitt skilt og hun har flyttet til en helt ny by med moren sin. Hun gruer seg litt til sitt nye liv i Kingport, men til alt hell møter hun nye venner på skolen. Venner som også har superkrefter. Sammen bestemmer de seg for å bli superhelter, men til tross for hell mot løpske roboter, så møter de stor motstand fra Concorde, en av de voksne og etablerte superheltene. Den manglende støtten føles veldig urettferdig til å begynne med, men når ekte superskurker dukker opp, så skjønner de etter hvert at superheltbransjen er ganske farlig.

Dette er en miks av skoledrama (det å finne venner, passe inn, mobbing, karakterer, familieproblemer) og en superhelthistorie (testing av krefter, overvinne superskurker, bli godtatt av de andre heltene).

Jeg har lest slike historier tidligere, og kommer nok til å gjøre det igjen. Det er ingenting som er spesielt nytt her. Men det er godt skrevet og underholdende. Spennende, trist og til tider morsomt. Jeg hadde det gøy med å lese igjennom boken, og det er jo det som er det viktigste. Noen ganger vil man bare kose seg med litt underholdningslitteratur, og her leverer Bailey suverent.

Denne boken tror jeg passer ypperlig til alle som liker superhelter, enten det er i tegneserier eller film. Du kan godt nyte dem i bøker også. Dette er i YA-sjangeren. Altså young adult. Ikke bli skremt av det. På norsk kalles det kanskje ungdomsbok, men hvis du bruker den engelsk betegnelsen så er det jo også for voksne som er unge til sinns ;)

Har prøvd å legge inn en lenke til Amazon under her, i tilfelle du ønsker å prøve boken. Det er mulig jeg får en liten prosent av eventuelle salg.

#bok #bokanmeldelse #actionfigures #superhelt #superhero #michaelcbailey

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits