The Kurosagi Corpse Delivery Service 

The Kurosagi Corpse Delivery Service er en mørk og overnaturlig manga laget av Eiji Otsuka og Housui Yamazaki. Jeg har lest den første omnibus-utgaven fra Dark Horse. Den samler de tre første bøkene i serien.

Her møter vi fem studenter fra et buddhistuniversitet. De sliter med å skaffe seg jobb, så de går sammen og starter et lite firma. Et ganske så spesielt firma. Siden de alle besitter spesielle evner så virket det som en god ide. De leter rundt etter lik, som så blir deres klienter. En av dem har evnen til å snakke med de døde og får så vite hvor likene ønsker å begraves eller hva deres siste ønske er. Dette gjennomfører de så (veldig ofte uten noen som helst innblanding eller varsling av myndigheter), og er de heldige så får de betaling. Da gjennom likets tillatelse til å selge sakene deres eller noe slikt.

Tidvis er dette et drama, med triste skjebner og siste ønsker som oppfylles. Andre tider er det mer som en ren grøsser, da ikke alle lik døde av naturlige årsaker. Grusomme drap avdekkes, seriemordere oppdages og vi møter til og med ei lita jente som kan vekke de døde til live (Pet Semetary-style).

En veldig spesiell, men også fascinerende fortelling, med noen ganske så unike protagonister. Det er Kuro, som kan snakke med de døde. Makoto som kan svinge en pendel og finne lik mer effektivt enn en sporhund. Keiko, ei lita jente som har studert i USA og har lært seg balsamering, en meget sjelden kunnskap i Japan hvor de fleste kremeres. Ao, lederen for gruppen og en dyktig hacker. Hun finner spor på nettet, blant annet gjennom corpse-chat, et forum for likentusiaster. Og så er det Yuji, som alltid går med en sokkedukke på den ene hånden. Gjennom den kanaliserer han ånden til romvesenet Kere Ellis. Det er litt usikkert om dette er sant eller om han bare er en buktaler som er heldig og har unngått polstrede rom.

Jeg synes i alle fall at dette var spennende lesning, men er litt usikker på om det vil passe for alle. Den er litt grafisk til tider, særlig når det gjelder blod og gørr, men det er også litt nakenhet her og der. Helt klart en serie for voksne.

Merker at jeg setter enda mer pris på detaljene i både tegninger og historier etter at jeg selv var i Japan for et år siden. Det meste av handlingen er satt i Tokyo og jeg kjenner igjen mye av arkitekturen. Dessuten tas det opp hoppere på tog og undergrunnsbanen. Vet ikke hvor korrekt det er, men i følge denne boken så er det veldig mange hoppere i Tokyo, og mest på Chuo-linjen. Jeg har reist på Chuo-linjen! Dessuten mener jeg å huske minst tre ganger da jeg jeg hørte over høyttaleranlegget at et tog på en linje var forsinket grunnet "passenger injury". Akkurat det de sa i denne boken da noen tok selvmord ved tog. Setter ting litt i perspektiv.

Jeg tror nok at jeg skal lese mer av denne serien. Var veldig bra. Dessuten står det bakerst at neste bok skal inneholde både døde ufo-piloter og moderne mumier. Virker som det skal bli bare mer crazy og overnaturlige greier fremover.

#manga #kurosagicorpsedeliveryservice #grøss #drama #lik #corpse #overnaturlig #eijiotsuka #housuiyamazaki

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits