Cirsova 

Cirsova er et splitter nytt litteraturblad som lover heroisk fantasy og science fiction. Jeg fant det på Kickstarter og støttet utgivelsen. Det er en god stund siden jeg fikk kindle-versjonen av bladet, men siden jeg har så mye lesestoff å velge mellom, så leste jeg det ikke med en gang. Bladde gjennom kindle-bøkene mine og lette etter neste bok å lese nå og fikk øye på Cirsova. De skal jo snart gi ut blad nummer to. Følte at det var på tide at jeg faktisk satte meg ned for å lese det. Se om jeg skal fortsette å følge bladet.

Omslagstegningen synes jeg er litt kul. Den gir i alle fall inntrykk av at her er det fantasy man får. Tegneren er Jabari Weathers, en kunstner fra Baltimore.

Den første novellen er Schuyler Hernstrom sin The Gift of the Ob-Men. Den handler om Sounnu som har blitt utstøtt og kastet ut av shamanene. Han knuste en gammel statue samtidig som en gammel mann ramlet ned fra taket sitt, så det var selvsagt gudene som straffet dem for statuen. I sitt eksil møter Sounnu Ob-Men, sopplignende skapninger som ble fordrevet av menneskene for lenge siden. Jeg likte denne. Litt som Shannara-bøkene er dette både fantasy og science fiction.

Så følger litt poesi. James Hutchings gjenforteller Edgar Rice Burroughs Princess of Mars i diktform. Nå er ikke jeg noe særlig begeistret for dikt, men dette var faktisk veldig morsom lesning. Det hjelper jo også litt at jeg liker Burroughs. Del 1 (antar at del to kommer i neste utgave av bladet) tar for seg da John Carter og James Powell lette etter gull i Brazil.

Kat Otis har en spennende fortelling med This Day, At Tilsbury. En spansk armada er på vei for å ta London, men ved Themsen holder en liten gruppe modige britiske soldater stand. Britene har en pyrotekniker, mens spanjolene har munker som kan kaste lyn. Kjempebra historie.

Abraham Strongjohn har en skikkelig god, gammeldags pulphistorie med At the Feet of Neptune's Queen. Tre krigere fra Mars blir kidnappet av dronningen av Neptun og tvunget til å kjempe seg gjennom labyrinten hennes.

Rose by Any Other Name av Brian K. Lowe handler om en tidsreisende, fanget i fremtiden og på leting etter en vei tilbake. Han møter ei jente og en diger snakkende gorilla, og blir dratt inn i et spennende og farlig eventyr.

Steampunk bir det i Late Bloom av Melanie Rees. Den slemme Lord Shackleton er en oppfinner som lager en dings for tidsreising. Med denne åpner han en portal til en annen tid med masse ressurser som han har veldig lyst på. Nå må hans slave/konkubine Cassandra satse alt på å stoppe ham.

The Hour of the Rat av Donald Jacob Uitvlugt tar oss til Asia. Jenta Nezumi sniker seg inn i nabopalasset for å finne ei kjøkkenjente som har stjålet fra henne. Men ting blir langt vanskeligere når hun støter på snikmorderen The White Ghost som er der på oppdrag.

A Hill of Stars av Misha Burnett er den lengste historien i bladet. Kuush har vært slaven til an av de Great Ones. Eldgamle romvesener som koloniserte Jorden for ca hundre tusen år siden. Disse holder nå på å dø ut og med sin mesters død er Kuush nå fri til å finne sitt eget liv. Men villmarken utenfor byen er et farlig sted. Kuush blir tatt til fange av Klaxtil og hans klan, og nå skal Kuush ofres til en Shoggoth.

Jeg er egentlig veldig positivt overrasket. Som oftest er det en miks av gode og dårlige fortellinger i enhver novellesamling, men her syntes jeg at samtlige var veldig bra. De har alle den herlige pulp-følelsen. Historier med spennende eventyr hvor realisme ikke er så nøye så lenge det er gøy lesning. Anbefaler dere å prøve ut dette litteraturbladet. Dere finner det på Amazon, og sikkert andre steder også.

I skrivende stund er det andre nummeret av bladet på Kickstarter. Jeg har gitt min støtte, anbefaler at dere tar en titt også :)

 

#Magazine #cirsova #fantasy #sciencefiction #novelle #noveller #litteraturblad #antologi #kickstarter #poesi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits