Til Okinawa 

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 10 ble utgitt i september 1964. Stan Lee har skrevet historien og Dick Ayers har tegnet den.

Sersjant Nick Fury og hans menn får et lite avbrekk fra å kjempe mot nazister. Nå skal de nemlig kjempe mot japanere. Oberst Pillbox Parker er tatt til fange og holdes i en fangeleir i Okinawa. Fury og hans kommandosoldater må skynde seg å frigjøre ham for de allierte styrkene planlegger å teppebombe øya.

Men hundre tusen japanske soldater er litt for mye, selv for Howling Commandos. Så ved hjelp av litt sminke kler de ut Izzy Cohen som en japansk soldat og later som om han har tatt dem til fange. Dermed blir de brakt rett til fangeleiren hvor Parker holdes. Da gjenstår det bare å bryte seg ut av fangeleiren og stjele et japansk krigsskip for å komme seg hjem igjen.

Som alltid er det masser av action og amerkansk machismo i dette bladet, noe som gir gøyal lesning. Dette var egentlig en ukomplisert krigshistorie som det bare var å kose seg gjennom. Et hygggelig avbrekk fra alle superheltseriene.

Dette var den siste utgivelsen fra september måned, og jeg skal snart til å kaste meg over bladene fra oktober. Fra og med nå, og en stund fremover i hvert fall, kommer jeg ikke lenger til å skrive om hvert blad hver for seg. Planen er å ta en hel måned av gangen. Dermed skal det forhåpentligvis bli færre men mer innholdsrike blogginnlegg fremover. I hvert fall når det gjelder Marvel-tegneseriene.

#marvel #tegneserie #sgtfury #nickfury #krig #andreverdenskrig #Okinawa #dumdumdugan #izzycohen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits