Erobreren Kang 

Avengers nummer 8 ble utgitt i september 1964. Og her introduseres en av de store skurkene i Marvel-universet. Nemlig Kang the Conqueror. Det er Stan Lee som har skrevet historien og Jack Kirby som har tegnet.

En mystisk UFO ankommer jorden og inni den er Kang. Han krever å bli jordens hersker, så Avengers blir tilkalt for å stoppe ham. Vi har faktisk møtt Kang tidligere, men da under et annet navn. I Fantastic Four nummer 19 kjempet de mot Rama-Tut, en tidsreisende fra år 3000 som dro tilbake til faraoenes tid og gjorde seg selv til hersker der. Helt til Fantastic Four også reiste tilbake i tiden og beseiret ham. Etter at Rama-Tut møtte Doctor Doom (Fantastic Four Annual 2) så prøvde han å dra tilbake til år 3000. Dessverre så bommet han litt og havnet i år 4000 i stedet. Der fant han fantastisk avansert teknologi og forsynte seg grovt av denne.

Med et arsenal av utrolige våpen så klarer han faktisk å fange Avengers. Rick Jones og hans Teen Brigade (tenåringer som idoliserer superheltene) har en plan. De går bort til Kang og sier de vil tjene ham. Dusten bare takker ja og sender dem inn i skipet sitt, hvor tenåringene får anledning til å frigjøre Avengers.

Dermed blir det en omkamp og Avengers seirer til slutt. Kang flykter gjennom tidsmaskinen sin og Jorden er atter en gang reddet fra å bli slavebundet av en gærning.

Jeg likte denne. Synes det var hyggelig at en gruppe tenåringer uten superkrefter reddet dagen til slutt.

#marvel #tegneserie #avengers #captainamerica #steverogers #ironman #tonystark #thor #donaldblake #wasp #janetvandyne #giantman #henrypym #rickjones #teenbrigade #kang #ramatut

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits