Tor og Doktor Strange 

Journey Into Mystery nummer 108 (september 1964) er skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Thor flyr rundt i byen på jakt etter fanteri da han får et mentalt rop fra Doctor Strange. Han har nettopp hatt en magisk kamp mot Baron Mordo og er hardt skadet. I sin andre persona som Doktor Donald Blake, operer han Doctor Strange og redder livet hans.

Midt i operasjonen kaller Odin på ham, men han har jo hendene i innvollene til Doctor Strange og trenger å konse på det. Akkurat som min mor, blir Odin sur når Thor ikke svarer med en gang. Han kan jo umulig gjøre noe som er viktigere enn å svare når faren ringer. Odin drar så ut for å krige med noen.

Dermed har Loke anledning til å rømme. Han forvandler seg til en bie og summer av sted nedover regnbuebroen og til Jorden. Han forkler seg som en gammel mann med stokk (en identisk stokk som den Donald Blake har) og besøker legekontoret hans. Når så Doktor Donald kommer for å møte sin nye pasient, later den gamle mannen som om han snubler og bytter om stokkene deres.

Så kaster den gamle mannen stokken hans ut av vinduet og forvandler seg til Loke. Kaklende av fryd kidnapper han sykesøster Jane Foster (hun Thor er forelsket i) og drar av sted. Den halte Donald Blake står igjen uten krefter da den magiske stokken hans (som egentlig er hammeren Mjølnir) er borte.

Heldigvis har han nettopp reddet livet til jordens mektigste magiker. Han ringer Doctor Strange som bruker magi til å finne stokken. Den er nede på havna hvor en boms bruker den som fiskestang. He he. Den guddommelige hammeren Mjølnir blir brukt som en fiskestang.

Donald stjeler fiskestangen til bomsen og forvandler seg til Thor. Med hjelp av Doctor Strange sine magiske evner kjemper han mot Loke, vinner og redder Jane Foster.

Odin har oppdaget at Loke har rømt og bringer ham tilbake til Asgard. Odin tilgir Thor at han ikke svarte ham da han kalte, men er fortsatt bekymret over at sønnen er forelsket i en vanlig dødelig dame.

Det er også en ekstra historie hvor Thor kjemper mot noen troll. Egentlig ikke mer å utbrodere om den.

Thor og Doctor Strange er de to heltene jeg liker minst av heltene fra denne tidsepoken til Marvel. De fleste historiene om dem er bare så kjedelige. Jeg vil ikke si at denne historien var så bra, men den var ok. Egentlig ikke fordi de samarbeidet, men fordi det var mer humor her (Mjølnir som fiskestang) og ikke bare magisk vissvasseri og uendelige lovord om hvor mektig og guddommelig Thor er (var litt av det også selvsagt).

Den neste utgivelsen fra Marvel er Millie the Model Annual nummer 2. 

Jeg klarer meg uten en guidet tur gjennom den glamorøse og romantiske modellverdenen.

Den neste utgivelsen er Modeling With Millie nummer 33. 

Dette bladet er heller ikke på Marvel Unlimited så jeg må leve videre uten å få vite hvorfor Chili drar sin vei. Hvis jeg overlever sorgen over det så kommer jeg snart tilbake med flere Marvel-tegneserier :)

#marvel #tegneserie #thor #odin #loke #doctorstrange #donaldblake #janefoster

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits