Leviathan av Jack Campbell 

Når vi nå har komme til den fjortende boken i Lost Fleet serien (bok fem i Beyond the Frontier), så kan man jo lure litt på om Jack Campbell fortsatt beholder magien. Leviathan er ikke ny og overraskende. Den bringer det samme som alle de foregående bøkene: en militær science fiction med strategisk romkrig. Jeg liker slikt jeg. Og Campbell har jo blitt en dreven forfatter. Han har nok finslipt fremgangsmåten og "formelen" sin skikkelig gjennom årene, for Leviathan er en bra bok. Selv om den ikke bringer noe nytt.

Som alltid er det "Black Jack" Geary som må redde alliansen og de billionene med folk som bor i den. Denne gangen er det bare ikke syndikatet eller slemme romvesener som er fienden. Denne gangen er det kunstig intelligens. Førerløse skip som alliansen selv bygde for å forsvare seg i den hundreårige krigen (som Geary vant i løpet av de seks første bøkene). Disse skipene har nå gått amok og angriper alt og alle. Ikke bra.

Jeg har skrevet det i tidligere anmeldelser også. Campbell har en veldig realistisk fremgangsmåte når det gjelder romkrig. Det er ikke hesblesende dogfights som i Star Wars eller Star Trek. Det er mer som sjakk grunnet de enorme avstandene i verdensrommet. Eksempel: Jeg setter kursen mot den planeten. Det vil ta seks timer før fienden ser at jeg gjør det, og enda seks timer før jeg ser reaksjonen til fienden. Dermed må man hele tiden tenke flere steg fremover og samtidig kjenne på usikkerheten og kjempe mot trangen til å endre på planen hele tiden.

Jeg liker virkelig denne typen bøker. Bøker der en heroisk kaptein (nå admiral) må kjempe mot overmakten og idiotiske overordnede som tenker mer på seg selv en folket de skal tjene. Bortsett fra bøkene om Honor Harrington tror jeg at Campbell sin Lost Fleet serie er favoritten min i denne sjangeren. Jo, Starfist-serien er også veldig bra, men den er en litt annen type militær sci-fi. I stedet for å følge en romskipskaptein så følger jo den en gruppe marinesoldater.

I alle fall så anbefaler jeg virkelig Leviathan. Den kan sikkert leses som en enkeltstående bok, men du går glipp av veldig mye spenning hvis du ikke starter med Dauntless og leser hele bokserien.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #scifi #jackcampbell #lostfleet #leviathan #romkrig #militærsciencefiction

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits