Alkymisten Diablo 

Jeg har lest litt Marvel igjen i mitt gale prosjekt om å lese alle Marvel-tegneseriene etter utgivelse. De av dem som jeg klarer å finne på Marvel Unlimited i alle fall. Og jeg gir dere et kort sammendrag slik at dere slipper å lese tegneseriene selv. Jeg forstår ikke helt hvorfor man ikke skulle ville lese tegneseriene selv, men har erfart at det er mange som ikke har gjort det/vil gjøre det.

Fantastic Four nummer 30 ble utgitt i september 1964. Stan Lee er forfatteren og Jack Kirby er tegneren.

De Fantastiske Fire er på ferie, men de har på seg kostymene sine likevel. Dessuten tilbringer de ferien sin med å gå seg bort i villmarken i Transylvania. Ikke noe avslappende ferie akkurat. Personlig kunne jeg godt ha tatt en ferietur til Transylvania, men tror ikke jeg hadde rotet meg bort i villmarken.

De roter seg inn på området til Diablo. Baron Hugo, borgermesteren i den nærmeste landsbyen, forteller at Diablo var en ond alkymist som ble sperret inne for 100 år siden. Diablo heter egentlig Esteban Corazon de Ablo, men det blir ikke avslørt før i senere tegneserier.

Den natten våkner Ben Grim av en mystisk stemme. I en transe drar han bort til Diablos slott og knuser veggen som har holdt Diablo fanget. Alkymisten er fri!

De andre i Fantastic Four kommer etter når de ser at Ben er borte. Der får de seg et sjokk. Diablo har brukt kunstene sine til å gjøre Tingen pen. I bytte mot dette har Ben lovt å tjene Diablo i ett år. De Fantastiske Fire er nå tre.

Diablo kaster ikke bort tiden, men sender vidundermedisinene sine verden rundt. Han blir styrtrik og bruker pengene sine til å leie seg en hær for å ta over verden. Men hans fantastiske alkymi er bare midlertidig. Snart oppdager folk at de magiske drikkene hans slutter å virke og hans virkelige plan oppdages. Endelig har De Fantastiske Tre en grunn til å ta Diablo. De drar til slottet hans for å kjempe.

Ben har i mellomtiden også oppdaget Diablos egentlige plan om verdensherredømme, men er fanget. Reed, Susan og Johnny kjemper tappert mot Diablo og hans hær, men blir til slutt beseiret av hans alkymistiske gasser. Her kunne det ha endt, men Ben kommer seg løs og fikser biffen alene. Når en sinna Ting er sinna på deg, så er det virkelig skummelt. Den skrekkslagne Diablo flykter tilbake til rommet hvor han hadde vært innesperret i 100 år. Ben ønsker å fange ham igjen, men tar litt for hardt i. Han får hele slottet til å rase sammen.

De Fantastiske Fire er nå fire igjen, Diablo er fanget (ikke for evig, for han dukker opp igjen, omtrent i Fantastic Four 35 om jeg ikke tar helt feil) og alt er fryd og gammen. Vel, ikke helt. Heltene går seg bort i den transilvanske villmarken igjen, helt til borgermester Baron Hugo redder dem :)

Jeg synes denne var ganske morsom. Er jo en grunn til at Fantastic Four regnes som starten på tegneserienes sølvalder og er en av de mest kjente og kjære tegneseriene i Marvel-universet. De er jo bra.

Ser på listen min at det neste bladet er Kid Colt Outlaw nummer 118. 

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited, så jeg får ikke lest hva som skjer i Pecos Pass.

Det neste bladet i utgivelsesrekkefølgen er Millie the Model nummer 122. 

Dette bladet er heller ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited, så jeg får ikke med meg intrigene i modellbransjen. Det er egentlig helt greit for meg.

Så blir det litt action fra 2. verdenskrig med sersjant Fury. Blir spennende. Hva som skjer i det bladet skal dere selvsagt få høre etter at jeg har fått lest igjennom det :)

#marvel #tegneserie #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #diablo #transylvania

2 kommentarer

Fiksjonshistorier

22.05.2016 kl.22:53

Hallo!

Må bare plage deg litt siden du leser såpass mye. Hadde du hatt mulighet til å gå inn på bloggen min, og gitt meg en tilbakemelding på skrivestilen i historiene mine? Hadde satt veldig pris på det!

Anders

23.05.2016 kl.21:06

Fiksjonshistorier: Skal ta en titt :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits