Jeg er en helt 

Denne mangaen dumpet nedi postkassen min i dag, og jeg måtte bare lese den med en gang. I Am A Hero av Kengo Hanazawa har jeg hørt en del om og forhåndsbestilte omnibus-utgaven til Dark Horse. Med lovord som "Den beste zombiemangaen noensinne" og det at serien ble filmatisert i fjor (i Japan) ga meg store forhåpninger om at dette var noe spesielt.

Og, ja, det var spesielt.

Hideo Suzuki er en mangategner, eller mer presist en assistent. Han er den som slaver av sted med å tegne bakgrunner og slikt for den egentlige mangategneren. Hideo er en veldig snodig skrue. Jeg vil si han har skikkelige mentale problemer. Han hallusinerer og snakker med seg selv. Han kjører lange samtaler inni hodet sitt. Samtaler som han egentlig burde ha hatt med folkene rundt seg. Det første møtet med ham, i det første kapittelet, der han kommer inn døren og danser litt for seg selv forteller med en gang at dette er en original fyr.

Det tar lang tid før man skjønner at dette er en zombie-fortelling. Historien går fryktelig tregt fremover. Før det eksploderer. Hele den første boken (denne utgaven samler de to første) handler kun om Hideo, hans jobb, kjæreste, galskap og nerdete tilværelse. Man skulle tro at det ville vært ekstremt kjedelig, men jeg synes det var fascinerende lesning å få et lite innblikk i tilværelsen til en manga-assistent. Så, i bok to, blir det grøss og galskap. Og historien øker i tempo betraktelig. Og all den tiden som ble brukt for å la leseren bli virkelig kjent med Hideo og hans tilværelse viser seg å være vel verdt det. For når hans verden faller i grus, så føles det sterkt for leseren også.

Bare ikke legg så mye i det at det er zombier her. Dette er ikke "bare" nok en zombiefortelling a la Walking Dead. Dette er historien om en plaget mann i Japan som opplever en katastrofe. Det kunne like så gjerne ha vært et jordskjelv eller en tsunami. Det har seg bare slik at det er zombier. Som oss alle, så drømmer Hideo om å være en helt. Om han faktisk er det, vil kanskje tiden vise. Vi tenker vel alle at om katastrofen (her zombier) skulle skje, så vil vi være helter som redder andre og overlever prøvelsene. I virkeligheten så vil nok de fleste av oss være mer som Hideo Suzuki. Vi vil ikke forstå at zombiene har kommet før det er for sent, og da må vi bare prøve å gjøre så godt vi kan.

Når jeg rundet siste side så satt jeg igjen og lengtet etter mer. Denne boken er forfriskende annerledes og har en protagonist og en historie som skiller seg ut av mengden. Gleder meg til å lese videre på denne. Bare så synd at neste bok ikke kommer ut før i oktober (forhåndsbestilt!).

I Am A Hero anbefales. Denne havner på listen min over manga som bør leses. Jeg fikk også veldig lyst til å spore opp filmen og se den.

#manga #bok #bokanmeldelse #helt #hero #japan #Tokyo #omnibus #darkhorse #drama #grøss #grøsser #zombie

2 kommentarer

Kibo

19.05.2016 kl.22:24

Jeg liker manga anbefalingene dine ^^

Anders

19.05.2016 kl.22:38

Kibo: Takk, det var hyggelig å høre :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits