Franken-Fran 

Fikk denne i posten i dag, og leste den likeså godt med en gang. Den var langt i fra så "naughty" som omslaget skulle tilsi (skuffa! he he, nei da...).

Franken-Fran er en manga, altså en japansk tegneserie, laget av Kasuhisa Kigitsu. Fran kan sies å være en slags versjon av Frankenstein's monster, men det skjønte du sikkert :) Hun ble laget av Dr. Madaraki, Den gode doktoren har reist sin vei, og dermed er Fran alene hjemme sammen med en haug av sammensydde monstre (masse rare skapninger).

Folk kommer langveis fra for å få hjelp av dr. Madaraki, som er verdenskjent for sine ekstraordinære kirurgiske ferdigheter. De blir alltid skuffet over å høre at han ikke er der, men når Fran tilbyr seg å hjelpe er de som oftest desperate nok til å prøve. Fran er godt opplært av Madaraki, og har et godt hjerte (kanskje) og et ønske om å hjelpe andre. Dessverre er hun også veldig glad i å eksperimentere. Så operasjonene går aldri helt som forventet. Oho! det er mye galskap her.

Det står Older Teen 16+ på baksiden og det skjønner jeg godt. Det er litt blod og gørr, men selv om det tones litt ned av humor så kan det nok være litt tøft for sarte sjeler. Det søte smilet til Fran blir brått litt skremmende når hun gliser ivrig mens hun operer i en hjerne, transplanterer øyne eller utfører noen av sine anatomiske eksperimenter. I bunn og grunn er dette en monsterfortelling/grøsser om en gal vitenskapskvinne.

Har du litt sansen for skrekk så vil du nok like denne. Franken-Fran er en helsprø miks av legemareritt og japansk humor. Noen kapitler er skumle, noen er triste og noen er forstyrrende, men Frans til tider sjarmerende vesen holder deg fanget og får deg til å lese videre. En ganske spesiell leseopplevelse. Prøv den på eget ansvar :)

#manga #bok #bokanmeldelse #frankenfran #grøsser #monster #operasjon #lege #doktor #katsuhisakigitsu #japansk #japan

2 kommentarer

Kibo

11.05.2016 kl.00:14

uuh, hørtes perfekt ut for meg! :D Tytyty <3

Anders

11.05.2016 kl.16:32

Kibo: Tror du vil like den :) Jeg skal i alle fall lese videre når neste bok kommer ut.

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits