Et lite lørdagseksperiment: Pytt i panne med søtpotet 

Etter at jeg lagde pytt i panne som var med i singelpakken til Godtlevert, så hadde jeg lyst til å prøve igjen. Og i dag har jeg eksperimentert litt ved å lage den litt annerledes. Er jo kjedelig å gjøre det samme hele tiden :)

Søtpotet har jeg aldri brukt før, er faktisk usikker på om jeg i det hele tatt har smakt det. Har alltid lurt på om den faktisk er søt eller ikke.

Ingrediensene jeg brukte:

  • 1 søtpotet
  • 1 halv rødløk
  • 1 halv rød paprika
  • 4-5 middels store champignoner
  • en håndfull baconkjøttboller
  • pepper
  • chili explosion
  • cayennepepper
  • 1 eller 2 egg
  • solsikkeolje

 

Fikk et tips fra søsteren min om at søtpoteten burde kokes i 10 minutter først. Så jeg skrellet og kokte den først. Den er da ganske varm etter å ha blitt kokt, så det var litt utfordrende å skjære den opp i biter. Den var også fortsatt litt hard, så jeg måtte jo holde godt fast i den for å dele i to. Skjønner godt at det var lurt å koke den først hvis den fortsatt var litt hard. Men ta det med ro, den mykner i stekepanna.

Da er poteten skjært opp. Paprikaen kuttet jeg opp (med røde og vablete fingertupper... og kniv) i mindre biter, som dere ser på bildet øverst. Den halve rødløken kuttet jeg opp i strimler. Soppen valgte jeg å skjære i skiver Kjøttbollene delte jeg rett og slett i fire. Mest fordi de var frosne. Fant disse på Kiwi for en tid tilbake. Amerikanske BBQ bacon kjøttboller tror jeg de het. I alle fall noe lignende. Har tidligere brukt disse på blant annet pizza, men det var en stor pose så jeg frøs ned resten til en senere anledning. Og det ble denne.

Det går sikkert an å skjære opp ting underveis, men jeg er fortsatt ganske uvant med matlaging og synes det er greit å ha alt forberedt på forhånd.

Starter med å ha rødløken og søtpoteten oppi en varm stekepanne (jeg valgte 6 på bryteren) sammen med litt olje. Brukte da trikset jeg lærte fra oppskriftene til Godtlevert og ventet til løken så smått begynte å bli gjennomsiktig.

Da hadde jeg oppi soppen. Kverner så oppi rikelig med pepper og chili explosion (det er veldig mye salt i den, så da trenger man ikke vanlig salt). Dette stekes så til soppen krymper litt. Da er det kjøttbollene sin tur. De skal jo bare bli varme. Tok litt lenger tid for meg da de var frosne. Så til slutt hadde jeg oppi paprikaen. Deretter drysset jeg over rikelig med cayennepepper. Mengden her bør man jo smake seg frem til. Ikke alle som liker sterk mat.

Det vanskeligste med å lage mat er multitasking. Når tiden kom for å ha oppi paprikaen, så hadde jeg en mindre stekepanne klar og varm. Der klekket jeg oppi et egg. Pytt i panne er best når det er et speilegg oppå. Et hvor det gule fortsatt er litt rennende. Egget krydret jeg selvsagt med pepper og chili explosion. Når egget er ferdig så burde også pytt i pannen være det. Da er det bare å spise.

Litt avhengig av størrelsen på søtpoteten og mengden med sopp og kjøttboller så blir dette mat til to. Ble to porsjoner til meg i alle fall.

Det smakte kjempegodt. Mye bedre enn med vanlig potet. Du får først den salte og kryddersmaken, og så når du tygger på poteten kommer det litt sødme inn. Er vel dette som kalles den balansen de Masterchef-kokkene på tv maser om hele tiden. Blir litt mer jobb da man må koke søtpoteten først, men synes det er verdt det.

Dette kommer jeg til å lage igjen. Med litt andre ting sammen med søtpoteten. Må jo variere :)

#mat #middag #middagsglede #matlaging #pyttipanne #søtpotet #paprika #sopp #rødløk #cayennepepper #kjøttboller #baconkjøttboller #egg #speilegg

2 kommentarer

Pernille

07.05.2016 kl.18:52

Nå fikk jeg også lyst til å prøve søtpotet i pytt i panne :)

Anders

07.05.2016 kl.22:11

Pernille: Var kjempegodt :)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits