The Shannara ChroniclesI dag ble den første episoden (egentlig en dobbelepisode) med tittelen Chosen lagt ut på HBO Nordic.

Terry Brooks sine Shannara-bøker var en av de jeg leste da jeg først virkelig ble lesegal. Husker veldig godt at jeg sparte opp mine ukepenger for å kjøpe Shannaras Sverd. Og hvor utrolig bra jeg synes den var. Er litt forundret over at de valgte å starte serien med bok 2, Shannaras Alvestener, men leste et sted at Terry Brooks foreslo det fordi bok to hadde en bedre historie og ville kanskje fenge tv-titterne mer.

Jeg hadde registrert at serien kom, men det har vært veldig lite "hype" å fange opp. Men kan hende jeg har vanket på feil avkroker på nettet.

Det var med litt skrekkblandet fryd jeg satt meg ned etter jobb for å se denne. Enn om de (grøss og gru!) maltrakterte den slik Legend of the Seeker gjorde med Terry Goodkind sin Sword of Truth? Uff, det hadde vært fælt.

Heldigvis starte serien bra. Det første man legger merke til er de nydelige, rett og slett nydelige, bildene av denne fantasy-verdenen satt hundrevis av år etter en atomkrig. Man ser konturene av gamle skip, bygninger og satellittantenner som har blitt overgrodd og er for folkene bare gamle, rare ruiner fra fortiden.

Det var en liten skuffelse i at folkene ikke så ut slik som de gjorde i hodet mitt da jeg først leste boken. Men det er bare en tilvenningssak. Det er også en del detaljer jeg ikke klarer å huske fra boken, men i bunn og grunn er historien den samme: Ellcrys, treet som holder demonene fanget i en annen dimensjon, er døende. Druiden Allanon (Manu Bennett, han fra Spartacus og Arrow), alveprinsessen Amberle (Poppy Drayton), røverjenta Eritrea (Ivana Baquero fra Pan's Labyrint) og halvalven Wil Ohmsford (Austin Butler) er de som må redde verden fra demonene. Bortsett fra Allanon er de alle litt for pene og sminkede til å høre hjemme i en slik fantasy-verden. Men det er jo MTV som lager serien, så man kan ikke forvente skikkelig realisme i alt. Det er veldig hyggelig å se John Rhys-Davies (Gimli fra Ringenes Herre) igjen. Det er han som spiller alvekongen Eventine.

Demonene er skumle og fæle. Historien er spennende (selv om jeg allerede vet hva som vil skje). Av og til virker det som om de klarer å dra fra sted til sted usannsynlig raskt, men noe smårusk må man tåle. Stort sett er dette en solid fantasy-serie. Ikke på langt nær så bra som Game of Thrones, men mye bedre enn f.eks. Legend of the Seeker og lignende komedie-fantasy for ungdom. Det er litt tidlig å si helt sikkert etter bare to episoder, men jeg har en god følelse for at dette blir bra. Men jeg bærer også på en god del nostalgi siden Shannara-bøkene er en av mine favoritt-serier. Anbefaler at du tar en titt på serien selv og finner ut om du liker den. Men vær advart, de vet virkelig hvordan de skal ende en episode med en kliffhænger ;)

Jeg merker forresten at jeg har blitt bortskjemt av Netflix som legger ut hele sesonger på en gang. Det er litt kjipt å måtte vente en hel uke på fortsettelsen.


#tv #hbo #mtv #shannara #shannarachronicles #fantasy #magi #elfstones #alvestener #alv #druide #demon #ellcrys #terrybrooks

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits